I Stockholms maraton får kun skandinaver præmiepenge

Fra og med i år er det kun skandinaviske løbere, som får del i pengepræmierne ved Stockholms maratonløb.

Den besked slap ud i offentligheden onsdag.

Beslutningen har svenskerne taget for at fremme langdistanceløb i Skandinavien. Arrangørerne har som i andre storbyers maratonløb set løbere fra fjerne lande hæve præmiepengene, mens hjemlige løbere er statister. Det ønsker man at gøre noget ved.

Derfor skal præmiesummen på i alt 250.000 svenske kroner, svarende til 200.000 danske kroner, kun gå til løbere fra de nordiske lande.

En beslutning, som allerede har kaldt på masser af reaktioner.

- Det er absurd. Hvordan skal nordiske mænd og kvinder løbe stærkt. Det kræver konkurrence, siger den tidligere svenske løber Rizak Dirsche til avisen Expressen.

Han tror ikke, at der kommer en eneste udenlandsk stjerne, hvis de kun skal løbe om æren.

Det er også en kendsgerning at sidste års nummer et, to og tre hos mændene Benjamin Bitok og Nixon Machichin, begge fra Kenya og Dereje Woldegiyrgis fra Etiopien, ikke kommer denne gang.

Stockholm Marathon bliver løbet lørdag den 30. maj.

Generalsekretæren fra Sveriges atletikforbund, Anders Albertsson, er til gengæld begejstret for arrangørernes beslutning.

- Som ansvarlig for svensk udvikling, ser jeg det som en god satsning med henblik på kvinderne skal kunne hævde sig internationalt, siger Anders Albertsson.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip