IBC-elever er med i DM-finalen i innovation

En ide om en vandhane med indbygget sæbedispenser, der kan begrænse spredning af bakterier, og et projekt med en app til mobiltelefonen, hvor man kan scanne sit ID ind i, skal  præsenteres i København den 24. april.

Tidligere på året placerede elevhold fra handelsgymnasiet på IBC sig på en 3. plads, da de deltog i årets Nationale Salgsmesse i Young Enterprise. Forleden imponerede fire HHX-elever under navnet C-drop dommerne ved Young Enterprise regionsmesterskab i Odense under navnet Talentvækst Syddanmark, der også er semifinalen ved dette års Danmarksmesterskab i Entreprenørskab.

Eleverne sikrede sig ved den lejlighed en billet til den spændende finaledyst. Konkurrencen er del af Young Enterprise, som IBC blandt mange andre skoler over hele landet deltager i.

Elevholdet fra innovationslinjen på IBC i Kolding med Ditte Krogh Kristensen, Emma Rathje Schumacher, Niklas Vogt Johnsen og Nikolaj Ellehauge Ganderup har opfundet en vandhane, som har en indbygget sæbedispenser. Opfindelsen er specielt egnet til hospitaler og andre offentlige institutioner, og den vil være med til at nedsætte både smitterisiko og bakteriespredning.

En flot præsentation

Dommerkomiteen ved regionsmesterskabet i Odense, hvor cirka 1400 elever fordelt på 336 elevvirksomheder fra hele Syddanmark deltog, var ikke i tvivl om, at C-drop skulle have gode point. Opfindelsen var flot præsenteret på messestanden, og de fire elever var gode til at sælge ideen.

Ved diplomoverrækkelsen på scenen i Dok5000 på havnen i Odense var det TV-vært Felix Smith fra DR, der sendte IBC-eleverne i finalen sammen med tre andre skoler. Glæden var stor hos de fire. Den flotte placering er en bekræftelse på, at de fire elever har fat i en god ide, som kan være med til at forbedre håndhygiejnen.

To blandt 16 elevhold i finalen

De to finalebidrag fra handelsgymnasiet på IBC i Kolding spænder vidt fra C-drops´ mekanisk opfindelse, hvor både vand og sæbe kommer ud af vandhanen, til et IT-projekt med en særlig app. Det er elevgruppen Security Services med Mie Kragelund Kurth, Cecilie Polzin Knutzen, Amalie Jenning Koch og Alexander Bøving Thiel Christensen, der har opfundet en app, som man kan skanne sin ID ind i.

På den måde kan man vise sin ID via sin mobiltelefon, når man går i byen. På den måde kan diskoteker sikre at de ikke kommer til at lukke unge under 18 år ind.

Alt i alt deltog der ved semifinalen og regionsmesterskabet i DOK5000 på havnen i Odense omkring 1400 elever fra hele Syddanmark, fordelt på 336 elevvirksomheder, hvoraf de 258 hold deltog i Young Enterprise. Derfor er begejstringen over at være blandt de 16 hold som går videre til landsfinalen naturligvis stor hos eleverne fra IBC.

 

Dagens Gossip