IC4-tog involveret i ny uheldig episode

Et IC4-tog har været involveret i en mindre ulykke, da det lørdag med lav fart kørte ind i en stopbom ved Esbjerg Station.

Det bekræfter Havarikommissionens chef for jernbaneenheden, Bo Haaning, som tv2.dk har talt med.

- Der har været en mindre hændelse, hvor der skete få materielle skader på fronten, der består af glasfiber. Toget er gledet ind i en stopbom i Esbjerg ved meget lav hastighed. Baggrunden for det er vi ved at undersøge nærmere, siger han.

DSB siger til tv2.dk, at de afventer Havarikommissionens undersøgelse, og indtil da vil de ikke gå ind i yderligere detaljer om lørdagens episode.

- Det er rigtigt, at et IC4-tog med ekstremt lav hastighed i lørdags påkørte en stopbom ved Esbjerg Station. Havarikommissionen er ved at undersøge hændelsen, og mens den undersøgelse står på, har DSB ikke yderligere kommentarer.

- Når Havarikommissionens rapport foreligger, vil DSB gerne kommentere den.

De stærkt kritiserede IC4-tog fra den italienske producent Ansaldobreda har været genstand for meget omtale. Lørdagens hændelse ved Esbjerg Station er ikke den første, som Havarikommissionen er blevet sendt ud til, hvor et IC4-tog er involveret.

I to episoder er IC4-tog kørt forbi røde stopsignaler på grund af problemer med togenes bremser.

I november 2011 indstillede DSB al togdrift med de dengang foreløbigt modtagne togsæt, da Havarikommissionen med en rapport kom med skarp kritik af sikkerheden på grund af bremseproblemer.

Med syv års forsinkelse modtog DSB for blot halvandet måned siden de sidste af i alt 82 togsæt fra Ansaldobreda.

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) har tidligere udtalt, at man på trods af de kraftigt forsinkede leveringer af IC4-togene vil benytte sig af dem i en mellemliggende periode, indtil staten får elektrificeret det danske jernbanenet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip