IC4-tog kan ødelægge nyrenoverede skinner i Nordjylland

Skrevet af Ann Katrine Warren

27/11/2012

Dagens topnyheder

En omfattende renovering af jernbaneskinnerne mellem Aalborg og Frederikshavn er netop blevet afsluttet. Men nu viser det sig, at IC4-togene muligvis er for tunge og bremser for hårdt til de nye skinner. Det skriver Ingeniøren.

Det er træsvellerne på strækningen, som er så tynde, at de formentlig ikke kan klare vibrationerne, når IC4-togene bremser. Derfor kan det komme på tale at sætte hastigheden ned. Banedanmarks områdedirektør for Teknisk Drift, Søren Boysen, er dog overbevist om, at der nok skal komme IC4-tog til Nordjylland.

 

- Jeg tror, at det værste scenarie er kørsel med nedsat hastighed på de specifikke steder på strækningen. Men vi holder alle løsningsforslag i spil, indtil vi har indsamlet mere dokumentation om de belastninger, som IC4-togtypen overfører til skinner og sveller ved nedbremsning, siger han til Ingeniøren.

IC4-toget er en del tungere og bremser mere aggressivt end forgængeren IC3.

Fra 9. december kører der igen tog nord for Limfjorden. Passagererne har været hårdt prøvet siden Jernbanebroen blev påsejlet i Marts. I første omgang er der dog kun tale om lokal kørsel med tog, som DSB har fået sejlet til regionen. Broen over Limfjorden åbner først igen en gang i 2013. 

Foto: DSB