Idømt seks års fængsel for skunk: Jeg var bagmand

I laboratorier på Københavns Vestegn og i Roskilde blev der fra 2010 til 2014 produceret omkring 600 kilo skunk i alt.

13 mænd har onsdag ved Retten i Glostrup tilstået, at de har været involveret i produktionen. To millioner erkendte 42-årige Jesper Sørensen, at han havde fået i udbytte.

- Jeg har haft en ledende rolle, sagde han i retten.

Jesper Sørensen blev idømt seks års fængsel. Han påstod dog, at han kun var nummer to. Der var endnu en bagmand, som "betalte gildet".

På i alt syv adresser i erhvervslokaler, i en lade, en staldbygning og i en kælder under en gokartbane blev der produceret skunk.

I laboratorierne var der både opholdsrum og videovervågning. Planterne blev dyrket under kraftige lamper, og der var vandingsanlæg, temperatur- og fugtstyring.

For at skjule strømforbruget fra politiet blev kablerne ført uden om elmålerne, og Dong Energy blev snydt for flere millioner.

De resterende mænd er blevet idømt mellem et år og seks måneders fængsel og tre år og tre måneders fængsel.

50-årige Henrik Frem Jensen og 51-årige Jens Klargaard fik henholdsvis to år og tre måneders fængsel og to års fængsel for at stå som lejere af lokaler til produktionen.

39-årige Adam Allum, 41-årige Jesper Schmalz, 41-årige Jesper Koziol og 39-årige Tom Kronborg fik henholdsvis tre år og tre måneders fængsel, tre års fængsel, to år og tre måneders fængsel og to år og ni måneders fængsel for at have deltaget i produktionen.

Claus Rex Pedersen, der er 42, og en 39-årig mand blev idømt henholdsvis to års fængsel og et år og ni måneder for at have passet planterne.

Også to ungarnske mænd, 28-årige Peter Zilahi og en 25-årig landsmand, fik henholdsvis to år og et år og otte måneders fængsel for at passe planter.

46-årige Carsten Borch fik to år for at have gjort rent og udført praktiske opgaver, en 52-årig mand fik et år og seks måneders fængsel for at have lavet tømrerarbejde.

Mændene accepterede dommene. Endnu en mand er tiltalt, men valgte ikke at tilstå. Hans sag vil blive behandlet i september. Tidligere er to mænd, som har fået behandlet deres sager særskilt, blevet dømt i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip