Idrætsforeninger tror på flere skolebørn efter reform

På trods af længere skoledage frygter idrætsforeningerne ikke, at de danske børn vil føle sig tvunget til at vælge fritidsaktiviteter frem.

I en undersøgelse som Epinion har lavet for DR Nyheder, svarer hver femte forældre ellers, at deres at deres børn har droppet aktiviteterne efter skoletid, men det billede kan Danmarks Idrætsforbund (DIF) ikke genkende.

- Det har vi ikke fået meldinger på, og det vil komme meget bag på mig, hvis det skulle være sådan, siger formand Niels Nygaard, som dog understreger, at DIF endnu ikke har et overblik over tilmeldinger til årets idrætshold.

De nye idrætshold starter nemlig typisk omkring efterårsferien, og først efter nytår forventer DIF at kunne danne sig et samlet overblik.

Som følge af skolereformen er skoledagen blevet længere. Flere end 1000 forældre er blevet spurgt i Epinions undersøgelse, og af dem svarer hver femte forældre altså, at deres børn har været nødt til springe fra fritidsaktiviteter, fordi de ikke kan nå dem.

Men DIF forventer faktisk, at reformen vil få flere børn til at melde sig til idrætshold efter skole.

- Der vil gå lang tid, før reformen er faldet i hak, men på den mellemlange og lange bane forventer vi, at foreningensdeltagelsen vil stige, ikke falde, siger Niels Nygaard.

Motion er nemlig en afgørende del af reformen. Det er nu blevet et krav, at alle børn bevæger sig mindst 45 minutter i skoletiden hver dag. På den måde vil børnene blive introduceret til forskellige former for idræt, påpeger Niels Nygaard.

Desuden er der med reformen blevet indført et obligatorisk tilbud om lektiehjælp inden for skoletiden. Så børnene vil have lavet deres lektier, når de får fri for skole, lyder vurderingen fra DIF.

- Når det samlede regnestykke på et tidspunkt er gjort op, forventer vi, at vi vil have flere foreningsaktive børn end tidligere, siger Niels Nygaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip