Ihærdig advokat får hackersag udsat

Retsformand Kari Sørensen har tirsdag formiddag valgt at udsætte behandlingen af Danmarkshistoriens største hackersag med tre kvarter.

Det sker efter ihærdige protester fra forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, som repræsenterer en 21-årig dansk mand, der er tiltalt i sagen. Den er tirsdag begyndt ved Retten på Frederiksberg.

Protesterne kom, umiddelbart inden at anklagerne i sagen, vicestatsadvokat Anders Riisager og senioranklager Maria Cingari, skulle i gang med at forelægge sagen for retten.

Til forelæggelsen skal anklagerne blandt andet fremvise nogle dokumenter, som forsvarsadvokaterne først har fået udleveret tirsdag morgen.

- Jeg vil godt have mulighed for at gennemgå dem, inden de bliver lagt frem i retten, siger Michael Juul Eriksen.

Vicestatsadvokat Anders Riisager mener dog, at en udsættelse er overflødig.

- Jeg er sikker på, at Michael Juul Eriksen vil se, at det er nogle ret uskyldige slides, der vil blive vist, lyder det fra Riisager.

Kari Sørensen har dog valgt at følge forsvarerens protest, og inden den store retssag, som skal løbe over to måneder, overhovedet er kommet i gang, er den sat på pause.

To mænd, den unge dansker og den hackerdømte svensker Gottfrid Svartholm Warg, er i sagen tiltalt for at skaffe sig adgang til personfølsomme oplysninger hos it-firmaet CSC, som blandt andet har håndteret flere af politiets it-systemer.

De tiltalte har ifølge anklagemyndigheden haft adgang til blandt andet kriminalregistret, som indeholder oplysninger om straffeattester, og cpr-registret, lyder det. Begge mænd nægter sig dog skyldige i anklagerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip