Ikea lægger sag an mod Norge i skattetvist

Ikea trækker den norske stat i retten, efter at den verdensomspændende boligkæde har fået et skattesmæk på 123 millioner norske kroner.

Selskabet er "stærkt uenig" i skattemyndighedernes afgørelse:

- Ikea Norge har en igangværende uoverensstemmelse med skattemyndighederne relateret til en skattemæssig problemstilling. Vi er desværre ikke lykkedes med at nå til enighed i forhold til dette spørgsmål, og sagen bliver derfor afgjort i retten, skriver Ikeas kommunikationschef, Jan-Christian Thommesen, i en e-mail til Dagens Næringsliv.

De norske skattemyndigheder igangsatte en granskning af Ikea i 2012 og vedtog sidste år, at selskabet rettelig skulle have betalt 439 millioner norske kroner i skat svarende til en ekstra skatteregning på 123 millioner.

Hverken Ikea eller skattemyndighederne vil give konkrete informationer om, hvad skattetvisten drejer sig om, men i noterne i sidste års Ikea-regnskab fremgår det, at skattemyndighederne har nægtet Ikea fradrag for renter på gæld i perioden 2008 til 2012.

- Vi betaler skat i henhold til alle lovens forskrifter og mener, at det også gælder i denne sag. Vi har ingen yderligere kommentarer til den pågældende retssag, siger Jan-Christian Thommesen.

Anette Bjerke, kommunikationsrådgiver i Skattedirektoratet, vil heller ikke udtale sig om sagen.

- Vi kommenterer ikke enkeltsager, lyder det.

Sagen skal for retten i Oslo i november.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip