Ikea lægger sag an mod Norge i skattetvist

01/08/2014 07:42

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ikea trækker den norske stat i retten, efter at den verdensomspændende boligkæde har fået et skattesmæk på 123 millioner norske kroner.

Selskabet er "stærkt uenig" i skattemyndighedernes afgørelse:

- Ikea Norge har en igangværende uoverensstemmelse med skattemyndighederne relateret til en skattemæssig problemstilling. Vi er desværre ikke lykkedes med at nå til enighed i forhold til dette spørgsmål, og sagen bliver derfor afgjort i retten, skriver Ikeas kommunikationschef, Jan-Christian Thommesen, i en e-mail til Dagens Næringsliv.

De norske skattemyndigheder igangsatte en granskning af Ikea i 2012 og vedtog sidste år, at selskabet rettelig skulle have betalt 439 millioner norske kroner i skat svarende til en ekstra skatteregning på 123 millioner.

Hverken Ikea eller skattemyndighederne vil give konkrete informationer om, hvad skattetvisten drejer sig om, men i noterne i sidste års Ikea-regnskab fremgår det, at skattemyndighederne har nægtet Ikea fradrag for renter på gæld i perioden 2008 til 2012.

- Vi betaler skat i henhold til alle lovens forskrifter og mener, at det også gælder i denne sag. Vi har ingen yderligere kommentarer til den pågældende retssag, siger Jan-Christian Thommesen.

Anette Bjerke, kommunikationsrådgiver i Skattedirektoratet, vil heller ikke udtale sig om sagen.

- Vi kommenterer ikke enkeltsager, lyder det.

Sagen skal for retten i Oslo i november.

/ritzau/NTB