Ikea poster milliarder ind i klimaindsatsen

Møbelgiganten Ikea har sat sig for at bruge noget at sit overskud på at gøre noget godt for miljøet.

Senest har den svenske koncern besluttet sig for at bruge sammenlagt én milliard euro (knap 7,5 milliarder kroner) globalt på klimaforbedrende indsatser og hjælp til dem, der er ofre for global opvarmning.

Ikea Group driver i forvejen 314 vindmøller og 700.000 solpaneler, men vil øge disse investeringer, så man bruger yderligere 500 millioner euro på vindenergi og 100 millioner euro på solceller frem mod 2020.

Målet er på sigt at blive energiuafhængig, så man producerer lige så meget vedvarende energi, som man forbruger.

- Klimaforandringer er en af de største udfordringer i verden, og vi har brug for markante forpligtelser til at finde en løsning, siger Peter Agnefjäll, der er administrerende direktør for Ikea Group.

- Derfor går vi nu all in med transformationen af vores forretning for at sikre, at den passer til fremtiden, og at vi har en positiv indvirkning på kloden.

Foruden investeringen i grøn energi har Ikea Foundation, møbelkædens velgørende fond, besluttet at donere 400 millioner euro til familier og lokalsamfund, der er påvirket af klimaforandringer.

Målet er, at pengene skal hjælpe fattige samfund til at kunne modstå klimaændringer ved at indarbejde vedvarende teknologier i hjem, skoler og virksomheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip