Ikke flere Masho-sager: DanAdopt får forbud mod adoption fra Etiopien

Det er efter flere medier nu har dokumenteret større problemer i Etiopien, hvor forældre blandt andet er blevet lovet penge, for at adoptere deres børn væk.

Social- og Integrationsminister Karen Hækkerup udtrykker i dag i en pressemeddelelse, at hun ikke længere har den nødvendige tillid til DanAdopts formidling af adoptioner fra Etiopien.

- Det er en vidtgående beslutning som jeg er ærgerlig over og ked af, at jeg må træffe, fordi der er mange børn, der venter på at få et forældrepar i Danmark. Men det er også en nødvendig beslutning. For ingen, hverken børn, deres biologiske forældre eller adoptivforældrene kan leve med, at der er tvivl om, hvordan barnet er blevet formidlet til dem, lyder det i pressemeddelelsen.

Der er dog stadig mulighed for, at DanAdopt senere igen vil kunne få tilladelse til at formidle adoptioner fra Etiopien.

- Jeg har bedt DanAdopt om en redegørelse for den måde de organiserer sig på både i Etiopien og i alle andre af deres samarbejdslande, så vi kan sikre, at adoptionerne foregår forsvarligt både etisk og juridisk. Først når vi er forvisset om, at forholdene er bragt i orden, kan DanAdopt igen formidle børn fra Etiopien.

Det var da dokumentaren Adoptionens Pris blev sendt på Tv2, at noget tydede på, at alt ikke helt var som det skulle være omkring DanAdopts adoptions formidling fra Etiopien.

Kvinderne i Etopien blev blandt andet lovet penge, eller andre former for hjælp, og at de selvfølgelig ville høre fra deres børn i Danmark, hvis de bortadopterede dem med DanAdopt. Men sådan gik det ikke. Der var nemlig ingen af kvinderne, der hørte fra deres børn igen. 

 

Dagens Gossip