Ikke meget top i Topdanmark i 2015

På positivsiden - i hver fald for Topdanmark selv - lykkedes det forsikringsselskabet at hæve sine præmieindtægter solidt i 2015. Men så stopper det også med de gode nyheder.

Stormskader ruskede i resultatet, og investeringerne gav et markant mindre afkast.

Det viser selskabets regnskab for 2015, der blev præsenteret torsdag middag.

- I 2015 havde vores kunder flere vejrligsskader end i 2014 og også flere end i et normalår. Det var primært decemberstormen Gorm, som bidrog til det.

- Der var lidt færre tyverier, og det er en glædelig udvikling, om end niveauet for tyverier stadig er højt i Danmark, siger administrerende direktør Christian Sagild til Ritzau Finans.

Skader fra storme, oversvømmelser og sne kostede Topdanmark 209 millioner kroner i 2015.

Resultatet fra skadesforsikringen faldt fra 1803 millioner kroner i 2014 til 1276 millioner kroner i 2015. Det skete samtidig med, at præmieindtægterne faldt, da Topdanmark har vinket farvel til kunder i året.

- En central del af Topdanmarks forretningsmodel er at prioritere lønsomhed frem for vækst.

- Dette fokus på lønsomhed har på erhvervs- og industrisegmentet medført afgang af en række større industrikunder, som ikke levede op til Topdanmarks afkastkrav, skriver Topdanmark, der også er ramt inden for bilforsikring.

Oven i de faldende resultater fra forsikringsdelen faldt indtjeningen på Topdanmarks pengekasse markant. Resultatet af Topdanmarks investeringer dykkede i 2015 til 143 millioner kroner fra 514 millioner kroner i 2014.

- Udviklingen i investeringsafkastet skyldes dels, at investeringsafkastet i 2014 var ekstraordinært højt, dels at resultatet i 2015 var påvirket af en negativ udvikling på det danske realkredit marked og på udenlandske aktier, skriver selskabet.

De samlede præmieindtægter blev reddet af en vækst inden for livsforsikring, som steg til 6,3 milliarder kroner fra 4,4 milliarder kroner.

Derfor kunne Topdanmark notere en vækst i de samlede præmieindtægter til 15,3 milliarder kroner, mens resultatet tog et hug til 1,1 milliarder kroner fra 1,6 milliarder kroner i 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip