Ikke-muslimer blev skilt fra og dræbt i Kenya

Islamistgruppen al-Shabaab påtager sig skylden for angreb i en kystby i Kenya, som krævede næsten 50 menneskeliv. Under angrebet blev ikke-muslimer taget ud af grupper og henrettet.

Øjenvidner siger, at angriberne kørte ind i byen sent søndag og angreb en politistation, hvorefter de gik på jagt efter civile for at slå dem ihjel - blandt andre en del, som havde set VM i fodbold på lokale barer og hoteller.

- Kvinder og børn blev sendt ud. Alle de, der blev dræbt, var kristne. Hvis man var muslim, blev man skilt fra, siger den 44-årige John Mwagi, som overværede massakren.

- De sang slogans som "Gud er størst". En lille dreng bar deres flag, siger han.

Manageren i Mpeketonis New Breeze hotel, som blev brændt ned siger også, at angriberne tog alle ikke-muslimer ud.

I en erklæring mandag siger al-Shabaab, at angrebet var hævn for de kenyanske myndigheders brutale undertrykkelse af muslimer i Kenya. Gruppen fordømmer samtidig Kenyas militæroperation i nabolandet Somalia, og hvad der kaldes "en massakre på uskyldige muslimer i Somalia."

- Til alle turister som besøger Kenya siger vi dette: Kenya er nu officielt en krigszone, og alle turister, som besøger landet gør det på egen risiko, hedder det videre i erklæringen fra den somaliske ekstremistgruppe.

Mindst 49 mennesker blev dræbt og mange andre såret, da et halvt hundrede militante islamister stormede den lille kystby Mpeketoni.

Mpeketoni, der er et travlt handelscentrum i området, er populær blandt turister og står opført på UNESCO's verdensarvsliste.

Den somaliske islamistbevægelse al-Shabaab har udført adskillige tilsvarende angreb og terroraktioner i Kenya siden 2011, da kenyanske soldater forsøgte at hjælpe styret i Somalia med at nedkæmpe terroristerne.

I september sidste år omkom 67 mennesker under et angreb mod indkøbscentret Westgate i Nairobi i Kenya. Og i begyndelsen af maj i år blev tre dræbt og 86 såret, da to bomber eksploderede ved en busterminal i landets hovedstad. blandt turister og opført på Unescos verdensarvsliste.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip