Ikonisk rockalbum fylder 20 år: Her er historien bag Dizzy Mizz Lizzy-coveret

Med numre som "Silverflame", "Love Is a Loser's Game" og "Waterline" bragede det danske rockband Dizzy Mizz Lizzy i 1994 gennem lydmuren. I dag er det præcist 20 år siden de udgav albummet, som gik hen og blev det mest solgte rockalbum nogensinden i Danmark.

Albummet med den blonde pige med de lysende røde øjne på coveret blev fast inventar på en hel generation af teenageværelser. Men hvem er pigen, som lagde ansigt til det ikoniske album, egentlig? Det løfter forsanger Tim Christensen sløret for.

- Pigen på coveret er min bedstemors søster. Hendes navn var Vera, ikke Lizzy, og hun døde tidligt, da hun var omkring 12 år gammel, skriver singer-songwriteren på Facebook.

LÆS OGSÅ: Helmig-familien bryder loven: Har fået ulovlige tatoveringer

Tim Christensen dannede sammen med skolekammeraterne Martin Nielsen og Søren Friis Dizzy Mizz Lizzy i 1998, og bandet nåede til finalen ved DM i Rock tre år i træk. I 1993 vandt de efter at have slået blandt andre Kashmir, og det blev starten på det store gennembrud, der også førte dem til Japan, hvor bandet solgte 100.000 album.

- Tillykke med fødselsdagen Vera! Den havde du nok ikke set komme!, skriver Tim Christensen i sin hilsen på Facebook.

Sangene fra debutalbummet Dizzy Mizz Lizzy er stadig populære, og da bandet i 2010 blev gendannet til en koncertrække, blev billetterne revet væk.

Tim Christensen har netop afrundet en mindre danmarksturné, hvor han har givet akustiske koncerter. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip