Ild skamferede 70 procent af hans krop - nu har han viet sit liv til at bekæmpe det

En leg med petroleum som seks-årig var skæbnesvangert for Terry McCarty fra Hawthorne, Nevada i USA og hans brødre. De satte ild til en skål med den brandbare væske, som ved et uheld væltede udover Terry og forbrændte ham på 70% af kroppen, fortæller Daily Mail.

Efter to måneder i koma startede en lang og sej kamp tilbage til livet. Det skulle tage over et år og 58 operationer for Terry at kunne være i sin egen krop. Men da han som 7-årig vendte tilbage til skolen, så blev han mødt med mobning og blev kaldt Freddy Kruger på grund af sit udseende. 

Læs også: Fik ingen svar fra klassekammerater, men så dukker hundredvis op til 10-årig piges fødselsdag

- Efter ulykken levede jeg i en konstant tilstand af frygt og angst. Jeg kæmpede for at finde arbejde som voksen, da folk sagde altid, at jeg var en risiko at ansætte, og jeg begyndte at tro på det,- fortæller Terry. 

At blive brandmand var en impulsiv idé. Terry tænkte, at hvis han kunne gennemføre det, så ville folk indse, at han kunne gøre alt.

Brandvæsnet godkendte hans ansøgning og bagefter fulgte 12 ugers hård træning, hvor han for første gang skulle stå ansigt til ansigt med ilden, som for så mange år siden røvede hans udseende fra ham. 

Læs også: 17-årig så kæresten overfalde mor og søster og tog sagen i egen hånd

- Frygten skyllede over mig, ligesom ilden havde gjort for mange år siden. Jeg kunne ikke bevæge mig og følte, at jeg igen var den dreng på seks år,- siger Terry.

Men han opdagede noget. Han opdagede, at ilden ikke kontrollerede ham. Det hjalp ham. Ilden skulle ikke kontrollere hans liv. 

I juni 2012 blev han certificeret brandmand og vandt anerkendelse og respekt fra kollegaer og borgere. 

Læs også: Han er pakket ind som en mumie: Årsagen bag er hjerteskærende

Hans fingre blev delvist brændt af under ulykken, så han var nødt til at lære sig selv nye teknikker til at iføre sig sin uniform og iltflaske. 

Efter to år som brandmand trak Terry sig tilbage og helligede sig til at arbejde med Burned Children Recovery Foundation hos Camp Phoenix i Washington. En institution, som arbejder med forbrændte børn, hvor Terry vil arbejde for, at børnene ikke bliver berøvet af deres barndom på samme måde, som han gjorde.

Læs også: Politibetjent farver sit hår lyserødt, og årsagen er fantastisk

Terry krediterer sine brødre, Ryan og Jason, for at hjælpe ham igennem den hårde tid. Med deres støtte lærte han at ignorere de onde blikke og kommentare, og acceptere sit nye udseende. 

Se flere billeder i galleriet herunder.

 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip