Ildebrand 800 meter nede: 150 mennesker er fanget i røgfyldt mine i Sverige

Alle er nu blevet evakueret fra Garpenbergminen, efter at der udbrød brand tirsdag i minen, som ligger uden for byområdet Hedemora i midten af Sverige.

Det oplyser selskabet bag minen til NRK.

Omkring 150 mennesker blev fanget i den røgfyldte mine i Sverige, hvor der udbrød brand på 800 meters dybde.

Røgdykkere har lokaliseret branden med et termisk kamera og forsøger nu at slukke branden. Beredskabstjenester og politi er desuden til stede ved Garpenbergminen.

- Vi har rapporteret en brand i Garpenbergminen. Den er opstået i en container på 800 meters dybde, siger mineselskabet Bolidens presseansvarlige, Marcela Sylvander.

Det er Boliden, der driver minen, og virksomheden har ikke fået meldinger om personskade. Det er stadig sparsomt med oplysninger, og personalets tilstand kendes endnu ikke.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Redningstjenester fokuserede på at evakuere folk først og dernæst på at slukke branden.

- Vi har modtaget en melding om, at det brænder nede i minen, og at der er folk tilbage i minen. Men det er endnu ikke klart, hvor dramatisk det er, sagde Mats Jansson, der er beredskabschef.

Beredskabstjenesten modtog meldingen klokken ni.

- Der er redningskamre, hvor personalet kan søge tilflugt. Der er et sikkert rum med frisk luft, og der kan personalet være længe, hvis minen bliver fyldt med røg, sagde Mats Jansson.

Garpenbergminen er Sveriges ældste mine, som stadig er i brug, og dens virke kan dateres tilbage til det 13. århundrede.

I dag udvinder man zink, bly og sølv fra minen.

Boliden har drevet minen siden 1957, og den årlige produktion var i 2014 på 2,1 millioner ton.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip