Imam fra Fyn kalder jøder for afkom af aber og svin

Palæstinensere bør ikke dele deres land med jøder - grises og abers efterkommere.

Den barske udmelding kommer fra den danske imam Mohammed al-Khaled Samha i september i en prædiken, der nu er blevet offentliggjort på nettet af The Times of Israel.

Den kontroversielle imam siger til sine tilhørere, at muslimer ikke bør støtte en tostatsløsning mellem Israel og Det Palæstinensiske Selvstyre.

- Hvordan kan vi og alle andre muslimer med tro i hjertet acceptere en opdeling af Palæstina mellem palæstinensere og en bande af jøder, afkom fra aber og grise, spørger Samha i sin prædiken ifølge en oversættelse fra en israelsk organisation.

Muslimske imamer og ledere er tidligere blevet kritiseret for at kalde jøder for svins og abers afkom, hvilket ifølge dem er en beskrivelse brugt i koranen.

Samtidig henviser Samha i sin tale til en del af koranen, hvor det beskrives, at muslimer vil slå alle jøder ihjel ved dommedag.

Det er ikke første gang, at Mohammed al-Khaled Samha bliver sat i forbindelse med kontroversielle udtalelser. Og også den seneste kan give den danske imam fra Vollsmose i Odense problemer.

Ifølge den juridiske ekspert Jacob Mchangama, der er direktør for tænketanken Justitia, kan prædikenen fra september måske danne grundlag for en racismesag mod imamen, skriver TV2.

- Der kan være tale om dødstrusler, og det kan falde ind under racismeparagraffen. Også det med aber og svin er noget, som man vil se relativt strengt på, siger Jacob Mchangama til tv2.dk.

Samha er kendt for at være en af de imamer, der rejste rundt i Mellemøsten og talte om den dårlige behandling af muslimer i Danmark, efter at Jyllands-Posten offentliggjorde Muhammed-tegningerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip