Imamer forbyder kvinder at sige nej til sex med ægtemand

Kvinder skal adlyde deres mænd, så de må ikke sige nej, hvis han vil have sex.

Sådan lyder meldingen fra imamer i fire moskeer i dokumentaren "Moskeer bag sløret". TV2 har brugt skjult kamera og optaget de råd, som imamerne giver en journalist, som påstår at have problemer i sit ægteskab.

- Du har pligt til at lytte og adlyde din mand. Ægtesengen er et af de steder, der hører ind under pligten til at lytte og adlyde, forklarer imam i Fredens Moske i Aarhus Radwan Mansour ifølge Tv2.dk.

TV2-dokumentaren har fået imamen i Islamisk Kulturcenter i København til at indkalde landets andre imamer til et hastemøde, som finder sted onsdag eftermiddag.

Første afsnit af dokumentarserien blev vist tirsdag aften og har vakt opsigt.

I et klip fra dokumentaren kan man se Grimhøj-moskeens imam, Abu Bilal, belære tilhørerne om, hvilke blodige straffe - herunder stening - Koranen dikterer ved blandt andet utroskab.

Mens samtalerne blev optaget med skjult kamera, har TV2 altså også spurgt imamer, om kvinder må sige nej til sex. Journalisten har fortalt, at hendes mand slår hende, hvis hun siger nej til sex. Desuden påstår hun, at han vil have en kone mere.

Det skal han have lov til, mener Radwan Mansour fra Fredens Moske, og han får opbakning i den somaliske moské Al-Taqwa i Aarhus.

- Hvis han kan forsørge jer begge, må han godt. Så er det tilladt, siger lederen af moskeens kvindeafdeling, som kalder sig Maymouna.

I en anden Aarhus-moské, Bilal-moskeen, understreger moskeens imam, at det er forbudt at sige nej, men at manden heller ikke må slå.

- En kvinde, der afviser sin mand i sengen, er syndig og genstridig, siger imamen.

Også i Grimhøj-moskeen får journalisten at vide, at hun ikke må afvise sin mand.

- Det er ikke tilladt. Det er ikke tilladt. Enhver kvinde, som nægter, når manden kalder hende til sengen, vil blive bebrejdet af englene, siger imam Abu Bilal.

Talsmanden fra Grimhøj-moskeen har tidligere udtalt, at moskeens medarbejdere føler, at deres rettigheder er blevet krænket, fordi de er blevet optaget med skjult kamera.

/ritzau/

 

Dagens Gossip