IMF åbner for at genoptage økonomisk støtte til Ukraine

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Den Internationale Valutafond, IMF, åbner for at genoptage udbetalingen af milliardlån til Ukraine.

Det sker, efter IMF og Ukraine onsdag blev enige om en række tiltag, som landet skal gennemføre, for at fonden vil udbetale den tredje rate i det 17,5 milliarder dollar store hjælpeprogram, der tidligere er aftalt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Sikker implementering af strukturelle og institutionelle reformer er nu helt afgørende, lyder det fra Ron van Rooden, som er chef for IMF's indsats i Ukraine, i en udtalelse.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er der tale om en udbetaling på 1,6 milliarder dollar, som Ukraine nu kan håbe på at modtage.

Valutafonden har gennem længere tid tilbageholdt udbetalingen af penge fra hjælpeprogrammet på grund af den manglende stabilitet og store problemer med korruption i Ukraine.

I sidste uge var en IMF-delegation i Ukraine for at vurdere landets indsats i forhold til at udrydde korruption og genoprette en stabil økonomi.

Ifølge Ron van Rooden sker der fremskridt i landet i forhold til stabilitet, men regeringen er nødt til at øge indsatsen for gennemsigtighed og opretholdelsen af lov og ret.

- Ubestridelig beslutsomhed i kampen mod korruption er en lakmusprøve for den ukrainske regerings evne til at få bred international støtte for dens politik, lyder det fra IMF.

Indtil nu har Ukraine modtaget 6,7 milliarder dollar af det 17,5 milliarder dollar store hjælpeprogram, som er aftalt over en treårig periode.

Ukraine har brug for pengene til at finansiere statens udgifter og få økonomien på ret kurs.

/ritzau/