IMF-chef bekræfter græsk betaling af låneafdrag

Den Internationale Valutafond bekræfter, at Grækenland torsdag som lovet har indbetalt et låneafdrag på 459 millioner euro, 3,4 milliarder kroner.

- Ja, jeg har fået mine penge tilbage, siger valutafondens chef, Christine Lagarde.

Den trængte græske regering ligger i øjeblikket i forhandlinger med dens partnere i eurozonen og Den Internationale Valutafond om frigivelsen af yderligere lån.

Men det forudsætter, at man overholder låneaftalen, der fordrer flere stramme græske reformer.

Grækerne er blevet bedt om at fremlægge en forbedret liste med reformer inden seks arbejdsdage, før der kan banes vej for flere lån.

Athen appellerede om yderligere økonomisk støtte ved et møde med vicefinansministre i Bruxelles onsdag aften, hvor beskeden om bedre reformer blev gentaget over for den græske delegation.

- Der er ingen vilje til at yde mere støtte, før der sker fremskridt i reformprogrammet, siger en diplomat i eurozonen.

Kilder i Bruxelles siger samtidig, at de øvrige EU-lande ikke er overbevist om, at grækerne mangler likviditet i det omfang, som der bliver givet udtryk for i Athen.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, mødte onsdag den russiske præsident, Vladimir Putin, i Moskva, hvor den græske regeringschef undsagde det sanktionsregime, EU gradvist har indført mod Moskva som følge af russernes rolle i konflikten i Ukraine.

Konflikten og sanktionerne har skabt den værste krise i forholdet mellem Rusland og EU siden Den Kolde Krig.

- For at undslippe den dybe krise skal vi væk fra denne onde cirkel af sanktioner, sagde Tsipras efter mødet med Putin i Kreml.

Der har været spekuleret i, om Grækenland ville bede Putin om kriselån og på den måde slippe ud af det omfattende reformprogram, som EU-kollegerne har pålagt det forgældede land.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip