IMF-chef skeptisk over for græske reformplaner

Den Internationale Valutafond (IMF) siger, at de græske reformplaner er tilstrækkelige til at fortsætte med at give landet økonomisk hjælp.

Men IMF-chef Christine Lagarde mangler detaljer. I et brev til eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, skriver hun, at listen med forslag er omfattende, "men ikke særligt specifik".

- På visse områder såsom bekæmpelse af skatteunddragelse og korruption er jeg opmuntret af en tilsyneladende stærk beslutsomhed fra de nye myndigheder i Athen, skriver IMF-chefen.

- Men på en del andre områder, herunder måske nogle af de vigtigste, udtrykker brevet ikke klare forsikringer om, at regeringen har til hensigt at gennemføre de planlagte reformer, skriver Lagarde.

Hun nævner også pensioner, moms og arbejdsmarkedsreformer som nogle af de områder, der kan herske tvivl omkring.

Hendes udtalelse kommer, efter at eurogruppens finansministre på en telefonkonference tirsdag godkendte en græsk liste med forslag til reformer, som dog skal finpudses og specificeres inden udgangen af april.

Dermed godkendte finansministrene også en fire måneders forlængelse af den græske lånepakke.

For nogle af landenes vedkommende skal der ske en endelig godkendelse i de enkelte landes parlamenter inden lørdag.

IMF er en af de tre institutioner i det, der tidligere blev kaldt "trojkaen", som har stået bag lånepakkerne til Grækenland.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip