Imponerende regnskab: Genmab overgik alle forventninger

Der er grund til at finde de helt store smil frem hos det dansk-amerikanske biotekselskab Genmab. Alle forventninger blev nemlig overgået, da selskabet mandag fremlagde deres samlede regnskab for 2014, oplyser Ritzau Finans.

Firmaet omsatte i 2014 for hele 850 millioner kroner, hvilket er næsten 200 millioner kroner mere end i 2013.

Genmab leverede samlet set et driftsresultat på 265 millioner kroner, hvilket var mindst 15 millioner mere end de 175-250 millioner kroner, man havde forventet.

En af årsagerne til det imponerende resultat er firmaets fremskridt på området for kræftmedicin. I starten af februar i år stod det klart, at selskabets studie med midlet daratumumab, der bruges i kræftbehandling, i høj grad havde båret frugt.

Det såkaldte fase 2-studie, som Genmab har lavet med partneren Johnson & Johnson, viste gode resultater for patienter, der lider af kræft i plasmacellerne i blodet. Meldingen om studiets resultater blev modtaget positivt blandt analytikere og investorer.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, oplyser derfor, at man også i 2015 vil fokusere på lægemiddelteknologi, og at man faktisk allerede er godt i gang.

- En af nøglemilepælene for i år - at rapportere data fra studiet af daratumumab som monoterapi i multipel myelomatose (knoglemarvskræft, red.) - blev allerede nået i februar, siger Jan van de Winkel blandt andet i sit brev til firmaets aktionærer.

Genmab forventer i år at få et samlet driftsoverskud på omkring 200-275 millioner kroner, oplyser Ritzau Finans.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip