Imponerende regnskab: Genmab overgik alle forventninger

Der er grund til at finde de helt store smil frem hos det dansk-amerikanske biotekselskab Genmab. Alle forventninger blev nemlig overgået, da selskabet mandag fremlagde deres samlede regnskab for 2014, oplyser Ritzau Finans.

Firmaet omsatte i 2014 for hele 850 millioner kroner, hvilket er næsten 200 millioner kroner mere end i 2013.

Genmab leverede samlet set et driftsresultat på 265 millioner kroner, hvilket var mindst 15 millioner mere end de 175-250 millioner kroner, man havde forventet.

En af årsagerne til det imponerende resultat er firmaets fremskridt på området for kræftmedicin. I starten af februar i år stod det klart, at selskabets studie med midlet daratumumab, der bruges i kræftbehandling, i høj grad havde båret frugt.

Det såkaldte fase 2-studie, som Genmab har lavet med partneren Johnson & Johnson, viste gode resultater for patienter, der lider af kræft i plasmacellerne i blodet. Meldingen om studiets resultater blev modtaget positivt blandt analytikere og investorer.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, oplyser derfor, at man også i 2015 vil fokusere på lægemiddelteknologi, og at man faktisk allerede er godt i gang.

- En af nøglemilepælene for i år - at rapportere data fra studiet af daratumumab som monoterapi i multipel myelomatose (knoglemarvskræft, red.) - blev allerede nået i februar, siger Jan van de Winkel blandt andet i sit brev til firmaets aktionærer.

Genmab forventer i år at få et samlet driftsoverskud på omkring 200-275 millioner kroner, oplyser Ritzau Finans.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip