Imponeret DIF-boss: Fuglsang var langt nede på min liste

For formanden for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard, er det en stor overraskelse, at han allerede på OL's første konkurrencedag skal hylde en dansk medaljevinder.

DIF's målsætning hedder i alt ti medaljer i Rio, men formanden havde bestemt ikke taget cykelrytteren Jakob Fuglsang ind i den kalkule.

- Det er helt vildt. Det var ikke en af dem, vi på forhånd havde regnet med. Jeg havde 25 medaljemuligheder på min liste, og der var Fuglsang ikke i blandt, siger Niels Nygaard foran sejrsskamlen på Copacabana.

Han mener, at Fuglsangs overraskende andenplads og dermed sølvmedalje kan give yderligere moral til etagerne med danske beboere i OL-byen.

- Det viser, at alt er muligt. Jeg ved godt, at Jakob Fuglsang er en fantastisk cykelrytter, og han har overrasket tidligere, men at få en medalje i dette selskab er vildt imponerende.

- Det gør, at andre outsidere, der måske ikke lige er oplagte medaljekandidater, kan se, at alt er muligt. Det er en fantastisk start for os, og det giver gejst i lejren til resten af OL, siger Niels Nygaard.

Jakob Fuglsang blev i det stærkt besatte landevejsløb kun besejret af belgieren Greg Van Avermaet, mens polske Rafal Majka blev sidste mand på podiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip