Indbrud udviklede sig: Tyv slår mand og stjæler hans bil

En mand på 42 år var natten til søndag udsat for en ubehagelig oplevelse, da han overraskede en indbrudstyv i sit hjem på Fyn.

Episoden, der fandt sted på Nyborgvej i Langeskov øst for Odense, blev anmeldt klokken 01.22, oplyser vagtchef Mie Brøchner, Fyns Politi.

- Manden ligger og sover på sin sofa, da han vågner og går ud i køkkenet. Her overrasker han en indbrudstyv, som tildeler ham et knytnæveslag i ansigtet, så han går i gulvet, siger hun.

Indbrudstyven, der med slaget gjorde sig selv til røver, forsøgte herefter at stikke af, men for vild i huset og nåede at slå den mandlige beboer i ansigtet endnu en gang, inden han forsvandt.

- Beboeren får en blodtud og nogle røde mærker i ansigtet efter slagene, siger vagtchefen.

Med sig fik røveren to tasker, en computer og beboerens bilnøgler. Efter overfaldet stak han af i mandens sølvgrå VW Polo, der har registreringsnummeret XE 59 767.

Umiddelbart efter lykkedes det betjente i Odense at anholde en 27-årig polak, som kørte i en bil, der var blevet observeret i nærheden af gerningsstedet.

- Og vi kan ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd på fri fod ud over ham, der slog beboeren, og ham, der er blevet anholdt, siger Mie Brøchner.

Den 42-årige beboer har beskrevet røveren som østeuropæisk af udseende. Han er ifølge beboeren 25 til 30 år, 185 til 190 centimeter høj og almindelig af bygning. Gerningsmanden var iklædt brun fleecetrøje og mørke bukser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip