Indbrudsager bliver syltet af presset politi

Selv om antallet af indbrud er faldende, så bliver færre sager opklaret. Politiet er så presset af andre opgaver, at anmeldelser om indbrud bliver nedprioritet og dermed falder opklaringsprocenten.

Det siger flere politifolk til Berlingske.

- Hvis du ringer ind og anmelder et indbrud, og gerningsmanden ikke umiddelbart har efterladt sig spor, så vil det blive en af de opgaver, vi "nedprioriterer", siger Michael Møller, formand for Københavns Politiforening, til avisen.

Han forklarer, at anmeldelsen bliver noteret, så offeret for indbruddet kan få sin erstatning fra forsikringsselskabet, men derefter ender den med stor sandsynlighed i stakken af sager, som der ikke bliver gjort noget ved.

Sidste år opklarede politiet 6,7 procent af i alt 36.342 indbrud herhjemme. I 2011 var opklaringsprocenten på 8,3.

I forhold til for eksempel Norge og Sverige har indbrudstyve i Danmark langt større chancer for at undgå at blive opdaget.

Norsk og svensk politi opklarer dobbelt så stor en andel af sagerne som kollegerne i Danmark, ifølge brancheforeningen Forsikring og Pension.

Politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet erkender, at der er der et problem.

- Vi er generelt presset på ressourcerne, fordi vi bruger rigtig mange medarbejdere til terrortruslen og den særlige situation ved grænsen med flygtninge og migranter. Selvfølgelig er vi nødt til at prioritere vores kræfter også på indbrudsområdet, siger Svend Larsen.

Ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, er den lave opklaringsprocent udtryk for, at politiet mangler mandskab. Derfor vil partiet i forbindelse med forhandlingerne om finansloven stille krav om at øge bemandingen med 2000 betjente.

Det vil kunne gøre en mærkbar forskel, mener Peter Skaarup ifølge Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip