Indbrudstyvene får mere med i sækken

Indbrudstyvene i Danmarks er blevet mere snu og mere målrettede, når de bryder ind i uskyldige danskeres, hjem for at tømme dem for værdier.

Ifølge forsikringsselskabet Alka, får tyvene langt mere med i sækken, når de går på rov.

- Vores tal og erfaringer viser, at indbrudstyvenes løber med mere per indbrud. Noget kunne tyde på, at de er blevet mere snu og ved, hvad de skal gå efter af omsættelige værdier, siger Lise Agerley, kommunikationschef i Alka.

Ifølge Alkas tal fra 2012 er det gennemsnitlige udbytte steget næsten 20 procent i forhold til året før. I gennemsnit fik deres kunder stjålet for lidt over 22.000 kroner per indbrud.

- Desværre ser vi en tydelig tendens til, at tyvene slipper af sted med en større gevinst. Indbruddene er større og mere voldsomme. Den tendens ser ud til at fortsætte, siger Lise Agerley.

Kort før jul var en af Alkas kunder udsat for et særdeles groft indbrud.

- En kunde fik støvsuget hjemmet for værdier – alt fra smykker til designermøbler var væk. Indbruddet skete, mens husets beboere var på ferie, og da politiet få dage senere skulle foretage yderligere undersøgelser, havde der været indbrud igen. Det er virkelige grove løjer. Desværre ser vi ofte, at tyvene vender tilbage for at hente de ting, de ikke kunne have med første gang, slutter Lise Agerley.

Selvom indboforsikringen i de fleste tilfælde dækker indbrud, er der hvert år en del danskere, der ikke har taget de nødvendige forbehold og ikke får erstattet alle de stjålne genstande.

Undgå indbrud
• Undgå opdateringer på Facebook, der indikerer, at du ikke er hjemme
• Luk og lås alle døre og vinduer
• Køb en tyverialarm
• Brug et tænd-og-sluk-ur til at tænde for lys og radio, så hjemmet ser beboet ud
• Få naboen til at tømme post, rydde sne og bruge din skraldespand
• Sørg for, at der holder en bil foran dit hjem
• Sæt friske potteplanter og blomster i vindueskarmen og få naboen til at vande dem
• Mærk dine ting, så de kan genkendes, hvis de bliver stjålet 

 

Dagens Gossip