Indien dropper bud på OL-værtsskab i 2024

Indien drømmer om være værter for de olympiske sommerlege, men det bliver ikke i år 2024.

Det siger præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité IOC, Thomas Bach, efter et møde med premierminister Narendra Modi.

- Han (premierminister Modi, red.) vurderer seriøst, om landet kan ansøge om OL-værtsskabet, men han vil være sikker på, at landet er godt forberedt. Men de ville næppe nå det, før ansøgningsfristen løber ud, det er vi enige om.

- Men landet kan være en reel kandidat senere hen, siger Thomas Bach.

Rygterne om en ansøgning fra Indien kom i forbindelse med, det blev kendt, at IOC-præsidenten og premierministeren skulle mødes.

- Vi kender til spekulationerne, men for at være ærlig, så er jeg lidt overrasket over rygterne. På grund af flere forskellige faktorer tror jeg også, at OL i 2024 kommer for tidligt, siger Thomas Bach.

Han tilføjede, at Indien med 1,2 milliarder indbyggere har et stort potentiale, men at landet skal forbedre sine sportsudøveres præstationer.

Boston, Hamburg og Rom har allerede ansøgt om at arrangere OL i 2024. Inden der er ansøgningsfrist til september, ventes det også, at Paris vil afgive et bud på værtsskabet.

Først i 2017 bliver der truffet en afgørelse om, hvem der bliver OL-vært syv år senere.

/ritzau/Reuters/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip