Indien: Hård kritik af myndigheder efter tempeltragedie

14/10/2013 12:53

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der er tiltagende harme i Indien over dårlig sikkerhed og inkompetence hos Indiens politi, efter at mindst 115 mennesker søndag blev mast ihjel eller druknede under en religiøs fest ved et hindutempel.

- Det, der er sket, understreger en inkompetence hos de ansvarlige myndigheder, der skriger til himlen, skriver Hindustan Times.

Redningshold arbejdede på højtryk natten til mandag for at hente omkomne ud fra ulykkesområdet ved en bro i Datia i delstaten Madhya Pradesh.

Overlevende har fortalt, hvordan desperate mødre kastede deres børn ned i floden, mens politiet begyndte at slå løs på panikslagne pilgrimme med knipler.

- En mor forsøgte desperat at beskytte sit barn fra at blive mast i folkemængden, men de døde begge foran mig, siger en overlevende, den 28-årige Manoj Sharma, fra en nærliggende landsby.

- Politiet fik mange til at springe ud fra broen. De forværrede situationen meget, siger han.

- Antallet af omkomne er nu oppe på 115, og der er over 110 kvæstede, siger en ledende politimand, D.K. Arya. Andre talsmænd for politiet opgiver, at 133 er kvæstet.

Ifølge politiet var der omkring 25.000 mennesker på den 500 meter lange bro over floden Sindh, da der opstod panik, fordi der lød rygter om, at den ikke kunne bære efter at være blevet ramt af et tungt køretøj.

For syv år siden blev over 50 mennesker mast ihjel ved en lignende episode ved templet i Datia. Det var efter denne tragedie i 2006, at myndighederne fik bygget broen, hvor der søndag udbrød panik.

En fremtrædende politiker fra Bharatiya Janata Partiet, Shivraj Singh Chouhan, siger, at myndighederne ikke fik lært noget af tragedien i 2006 eller af andre lignende panikløb i landet. Der var alt for få politifolk og alt for ringe sikkerhed ved festivalen.

Se billeder fra tragedien herunder - vi advarer om MEGET STÆRKE billeder:

/ritzau/AFP