Indien har gennemført revolutionerende økonomisk reform

Erhvervsledere i Indien hyldede torsdag en epokegørende ny skattepakke, som baner vej for et fælles indre marked, og som kaldes den vigtigste økonomiske reform i landet i mere end to årtier.

Lovpakken blev vedtaget i parlamentet i New Delhi sent onsdag. Den indebærer, at der nu kan indføres en længe ventet ny national skat på varer og serviceydelser.

Lederen af Bharti Enterprises, som er et af Indiens største konglomerater, siger, at den nye lovpakke vil få landets økonomiske vækst til at stige op til to procentpoint.

- Det er en lovpakke, som vil skabe gennemgribende forandringer, og som vil gøre det langt lettere at gøre forretninger for store føderale foretagender med oprettelsen af et indre marked. Det vil styrke vores BNP, skriver han.

Indiens bruttonationalprodukt steg 7,6 procent i 2015-16, hvilket gør landet til den hurtigst voksende større økonomi i verdenen.

- Dette vil skabe håb om fremskridt og reformer i vort land, siger det føderale handelskammer.

Men premierminister Narendra Modis højrefløjsparti, Bharatiya Janata, er blevet kritiseret for at have gennemført lovede reformer for langsomt og for tøvende.

Skattereformen har været en af de sværeste for Modi, som blev premierminister i 2014.

Håbet om økonomisk vækst klæbede sig til Narendra Modi, da han blev valgt til at blive Indiens næste premierminister. Som regeringschef i delstaten Gujarat havde han bevist, hvordan man lokker store virksomheder til og sørger for økonomisk vækst.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip