Indien leder nu også efter forsvundet passagerfly

Skrevet af admin

14/03/2014

Dagens topnyheder

Indien deltager nu i eftersøgningen af et passagerfly fra Malaysia Airlines, der forsvandt på mystisk vis for en uge siden på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Den indiske regering har fredag sendt tre skibe og tre fly af sted for at lede efter det savnede fly, som havde 239 mennesker om bord.

Skibene og flyene er sendt ud i Andamanerhavet, som er en del af af Den Bengalske Bugt. Det siger en regeringstalsmand, og det kunne godt tyde på, at eftersøgningen er blevet udvidet mod vest mod Det Indiske Ocean.

Malaysias transportminister, Hishamuddin Hussein, bekræfter, at man har udvidet eftersøgningen.

- Eftersøgningsområdet er nu udvidet til Det Indiske Ocean. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at finde flyet, men det her er ikke en normal eftersøgning, siger han på et pressemøde i Kuala Lumpur.

Det malaysiske passagerfly var på vej til den kinesiske hovedstad, Beijing, da det forsvandt - netop som det fløj ind i vietnamesisk luftrum. Vietnamesiske myndigheder siger dog fredag, at landet har nedgraderet sin eftersøgningsindsats.

I den forgange uge er et hav af teorier bragt på banen om, hvad der er sket med det forsvundne fly.

Fredag skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua således, at kinesiske forskere fra Kinas Universitet for Forskning og Teknologi har observeret en "hændelse" på havbunden omkring 116 kilometer nordøst for flyets sidst bekræftede position.

Observationen skete lørdag klokken 02.55 lokal tid i havet mellem Malaysia og Vietnam, hvilket var omkring halvanden time efter, at flyet forsvandt.

Den amerikanske avis Wall Street Journal skriver, at satellitter har modtaget data fra flyet, som antyder, at flyet har været i luften i op mod fem timer, efter at det forsvandt.

Den oplysning er dog flere gange blevet afkræftet af de malaysiske myndigheder.

Eftersøgningen af det forsvundne passagerfly har indtil nu koncentreret sig om Det Sydkinesiske Hav og Malaccastrædet. Indtil videre er alle spor endt blindt.

/ritzau/dpa