Indiens Modi taler til 60.000 på Wembley Stadion

Indiens premierminister, Narendra Modi, fik en rockstjernes velkomst, da han fredag aften ankom til Wembley, Storbritanniens største stadion- Han talte til 50.000 mennesker, som fejrede de britisk-indiske bånd og Indiens voksende betydning i international politik.

Mange indere, som bor i London, var mødt op med Modi-masker og trefarvede indiske flag. De råbte taktfast den indiske leders navn, da han ankom til stadion, hvor han blev præsenteret af premierminister David Cameron.

- Vi er her for at mærke Modis aura. Det er en aura af sandhed og udvikling. Han gør os stolte af at være indere, sagde den 32-årige Mahdu Kabra, som var blandt tilhørerne.

- Jeg investerer alle mine kræfter i mine opgaver, sagde Modi i en tale, hvor han lagde vægt på enhed og forsøgte at bagatellisere voksende politiske spændinger i New Delhi, hvor han ikke længere har den samme stærke position som tidligere.

Indien, der er tidligere britisk koloni, har i dag 1,5 milliard indbyggere. Fredagens arrangement fandt sted i en feststemning i forbindelse med fejring af hinduhøjtiden Diwali, ligesom det markerede et højdepunkt på Mohdis besøg.

Under sit ophold i London har Modi sikret handelsaftaler for op mod 100 milliarder kroner og styrket mange bilaterale relationer.

Aftenen afsluttes med et festfyrværkeri, og der bliver optræden af blandt andre sangeren Kanika Kapoor og London Philharmonic Orchestra.

Modis tre dage lange besøg i Storbritannien er det første af en indisk leder i et årti.

Den højreorienterede Modi blev for over et år siden valgt til premierminister på en bølge af optimistisk tro på, at han ville genoprette Indiens økonomi. Men han er blevet kritiseret for at gøre for lidt for at hjælpe nationens fattigste.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip