Indiens regering lover at arbejde for global klimaplan

Som det sidste af de største lande har Indien fredag fremlagt sin plan om at reducere udledningen af klimagasser.

Det sker forud for FN's klimatopmødet i Paris til december. Der er store forhåbninger til topmødet, efter en global aftale gik i vasken ved klimatopmødet COP15 i København i 2009.

Indien er verdens tredjestørste udleder af CO2 og andre klimagasser. Den indiske regering siger, at målet er, at 40 procent af Indiens strømforsyning i 2030 kommer fra ikke-fossile kilder.

- Indien har til hensigt at reducere udlednings-intensiteten med 33 til 35 procent i 2030 fra niveauet i 2005, hedder det i det indiske regeringspapir til FN.

Udlednings-intensiteten henviser til den samlede forurening i forhold til landets bruttonationalprodukt og siger ikke automatisk noget om den reelle udledning.

Indien gentager i sit klima-papir, at det ikke føler sig ansvarlig for, at den globale opvarmning tager fart.

- Den rige verden har forurenet jorden, og det er os, der lider. Alligevel ønsker vi at være en del af løsningen, siger den indiske miljøminister, Prakash Javadekar ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men den indiske regering vil forøge brugen af kul til energiproduktion frem til 2020 og siger, at det er nødvendigt for at fastholde landets økonomiske vækst.

Det kan vise sig at vanskeliggøre forhandlinger i Paris, hvor verdens ledere ventes at møde op. USA og Kina har allerede givet håndslag på at arbejde for en ambitiøs klimaplan.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip