Indisk forbud mod nudler med bly får Nestle til at klage

Schweiziske Nestle har indgivet klage ved en indisk domstol over et nationalt forbud mod fødevaregigantens meget populære nudler Maggi, som ifølge myndighederne i landet indeholder for meget bly.

Nestle, som er verdens største producent af drikke- og fødevarer, har bragt sagen til en domstol i Mumbai. Selskabet kræver en afgørelse fra myndighederne 5. juni omstødt.

- Nestle India Limited har i dag henvendt sig til Hon'ble Bombay High Court og rejst en sag om fortolkningen af Fødevaresikkerhedsloven fra 2011, skriver selskabet.

De indiske fødevaremyndigheder har efter stikprøver konkluderet, at Maggi-produktet er "risikabelt og sundhedsskadeligt for mennesker".

De meget populære Maggi-nudler, som udgør 80 procent af det enorme marked for hurtig-nudler i Indien, har været på hylderne i landet i tre årtier.

Nudelproducenten har også klaget over en anden afgørelse på delstatsniveau.

Nestle havde allerede erklæret, at man ville indstille salget af Maggi, da fødevaremyndighederne indførte et nationalt forbud, efter at flere delstater havde gjort det samme.

Det schweiziske firma har trods torsdagens klage besluttet at fortsætte det midlertidige salgsstop.

Selskabets aktier i Indien faldt mere end ni procent på børsen i Mumbai i sidste uge, da sagen kom.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip