Indisk par får dom for at dræbe datter og tjener

Et forældrepar i Indien blev mandag dømt skyldige i drabet på deres egen teenagedatter og hendes påståede elsker, som var tjener i deres familie.

Sagen om dobbeltdrabet i en velbeslået tandlægefamilie har vakt sensation i de indiske medier, og dommen ved en domstol i Ghaziabad øst for New Delhi, som blev afsagt mandag, blev fulgt af en stor del af offentligheden.

I sagen, der har vakt røre i fem år, blev den 14-årige Aarushi Talwar og den 45-årige nepalesiske tjener, Hemraj Banjade, ifølge domstolen dræbt, efter at pigens forældre havde overrasket dem i "en stødende situation."

I et raserianfald skal forældrene have skåret halsen over på både datteren og nepaleseren med "klinisk præcision."

Politiet opgav først at forfølge sagen på grund af manglende beviser. Da forældrene insisterede på, at drabsmændene skulle findes, blev sagen genoptaget, og de blev selv de hovedmistænkte.

Politiet er blevet kritiseret for flere alvorlige fejl under efterforskningen, og de tekniske beviser blev i vidt omfang ødelagt af folk, der fik lov til at færdes på gerningsstedet.

Parret, der ventes at blive idømt livsvarigt fængsel tirsdag, siger, at det vil appellere sagen ved alle instanser.

Familie og bekendte til det dømte par rettede et stærkt følelsesladet angreb mod politiet og retssystemet samt medierne.

- Vi er en hårdt arbejde, professionelle familie. Vi har hun sandheden på vor side, hedder det i en erklæring fra et af familiemedlemmerne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip