Indiske håndboldspillere er som sunket i jorden

Fem af de i alt 11 unge håndboldspillere, der lørdag forsvandt fra et stævne i Dronninglund i Nordjylland, er mandag aften endnu ikke dukket op.

To af håndboldspillerne blev tidligt mandag morgen opdaget på Københavns Hovedbanegård, mens fire andre søndag blev fundet i Vanløse, hvor nogle af dem havde været i Sikh-templet.

Satnam Singh, der er formand for Sikh Ungdommen i Danmark og aktiv medlem af menigheden ved templet i Vanløse, siger til Ritzau, at det er en lille menighed, hvor alle kender alle.

- Jeg har talt med andre, der var til gudstjenesten, om deres observationer af de nye ansigter. De siger, at de har set måske fire-fem personer, som kunne være en del af gruppen. De deltog i gudstjenesten og fik som alle andre et måltid mad bagefter.

- De forlod templet ved 16-tiden. Vi ringer til politiet og fortæller om observationerne. Politiet sender en patrulje ud og samler fire op et sted herude. Det foregik ikke her, siger Satnam Singh.

Politiet fandt de første fire indere på Jyllingevej i Vanløse søndag hen under aften. De har forklaret politiet, at de løb væk, fordi de frygtede at blive fysisk afstraffet af deres ledere, hvilket de ifølge eget udsagn gjorde, når de tabte håndboldkampe.

De 11 indere, der lørdag forsvandt under det internationale håndboldstævne Dronninglund Cup, er mellem 13 og 20 år.

Lørdag aften skulle truppen have rejst samlet med toget fra Aalborg til København for at rejse videre med fly fra Kastrup til Indien. Truppen er rejst uden de 11 unge, hvoraf de seks altså nu er pågrebet.

Den indiske ambassade kritiserer ifølge DR Nyheder, at lederne er rejst hjem uden de 11 drenge. Samtidig fastslår ambassaden, at de seks drenge, der er dukket op, vil blive sendt hjem hurtigts muligt.

Inderne har ikke gjort sig skyldig i noget ulovligt, men politiet håber at kunne få løst sagen, inden deres visum udløber 16. juli. Efter den dag opholder de sig ulovligt i landet.

- Hvis de ikke er dukket op torsdag, må vi jo finde ud af, hvad vi så skal gøre, siger vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip