Indkøbshelvede: Nu kommer amerikanernes “Black Friday” til Danmark

Først var der Valentines Day, så var der Halloween, og nu vinder shoppe-konceptet “Black Friday” også indpas på dansk jord.

Ideen med konceptet er, at kunder får særligt billige priser på især elektronik og andre oplagte juleindkøb. Eventet er sat i værk som et startskud til julemånedens shopping og amerikanerne tager så vel imod tilbuddene, at de bruger flere hundrede dollars i snit på dagen.

Black friday finder traditionen tro sted en gang om året; første fredag efter den amerikanske højtid “Thanksgiving”. Det er i morgen, fredag den 28. november, som i øvrigt er lønningsdag for de fleste danskere. 

Danske butikker bider nu også på konceptet, og søger du på dit lokale indkøbscenter eller en enkeltbutik, er der derfor stadigt større sandsynlighed for, at der er tilbud at hente.

Medbringer kreditkort og spidse albuer
Black Friday går vildt for sig i de amerikanske butikker og storcentre. Apokalypse, kaos, slåskampe, bølger af mennesker. er blot nogle af de ord, amerikanerne selv beskriver oplevelsen med.

Herhjemme er elektronikbutikken Elgiganten, storcentre som Lyngby Storcenter, supermarkedskæden Bilka og forskellige nethandelssider så som Zalando blot nogle af de forretninger, der hopper med på den amerikanske tradition. Man kan kun håbe, det ikke går lige så vildt for sig, som disse vilde butiksoplevelser fra Black Friday viser fra tidligere år:

 

Dagens Gossip