Indonesere smugler australske papegøjer i militærfly

Skrevet af admin

|

29/11/2013

Dagens topnyheder

To indonesere blev torsdag afhørt af australske myndigheder for mistanke om at ville smugle papegøjer og andre fugle ud af landet.

Det forlyder, at de var ansat i militæret og benyttede et Hercules-fly til at smugle fuglene væk fra Australien.

Militærflyet, som var på vej mod Indonesien, landede i det nordlige Australien i byen Darwin for at tanke brændstof, da toldmyndighederne undersøgte lasten og fandt fugle pakket ned i bagagen. Deriblandt flere arter af papegøjer.

De australske toldmyndigheder bekræfter, at to indonesere blev afhørt torsdag i Darwin, men ellers er myndighederne meget sparsomme med oplysninger om episoden.

Dyresmugling er en alvorlig sag i Australien, og både premierminister Tony Abbott og immigrationsminister Scott Morrison har været involveret.

- Hvis der har fundet en forbrydelse sted, så vil den nødvendige efterforskning og undersøgelse blive indledt.

- Jeg mener, at spørgsmålet, om det var en pilot eller et andet besætningsmedlem, er irrelevant for sagen, siger immigrationsminister Scott Morrison.

Status er ifølge toldmyndighederne, at ingen er anklaget i sagen. En indoneser har fået en advarsel.

Immigrationsministeren siger, at sagen ingen konsekvenser får for Australiens forhold til Indonesien, hvilket ellers ikke er det bedste i øjeblikket.

For nylig kom det frem, at Australien angiveligt har aflyttet den indonesiske præsident, Susilo Bambang Yudhoyonos, telefon.

/ritzau/AFP