Indonesien truer Leonardo DiCaprio

Skrevet af admin

03/04/2016

Mest læste i dag

Leonardo DiCaprio risikerer at blive persona non grata i Indonesien, efter at han har kritiseret det sydøstasiatiske lands palmeolieindustri.

Den 41-årige skuespiller og miljøaktivist besøgte i sidste weekend Mount Leuser National Park i det nordlige Sumatra, og efterfølgende lagde han et billede op på sin Instagram-profil med en advarsel om, at økosystemet er presset af palmeolieplantagerne.

- Det indonesiske Leuser-økosystem er et af de vigtigste regnskovsområder, der er tilbage i Sydøstasien. Men palmeolieindustrien truer dette unikke sted, skrev Oscarvinderen.

Men de kritiske ord er på grænsen af, hvad den indonesiske regering vil acceptere.

En talsperson for det indonesiske generaldirektorat for immigration siger nu, at Leonardo DiCaprio kan risikere et indrejseforbud, fordi han har brugt sit ophold i Indonesien til at miskreditere palmeolieindustrien og den indonesiske regering.

- Vi deler hans ønske om at redde Leuser-økosystemet. Men vi kan til enhver tid nægte ham retten til at vende tilbage til Indonesien, hvis han bliver ved med at skrive provokerende udsagn på de sociale medier, siger talspersonen ifølge nyhedsbureauet Associated Press.

DiCaprio er ikke den første Hollywood-stjerne, der har lagt sig ud med den indonesiske regering.

Ifølge The Guardian blev Harrison Ford beskyldt for at chikanere statens institutioner, da han i 2013 lavede et kritisk interview med Indonesiens skovbrugsminister om landets problemer med illegal skovrydning.

/ritzau/FOKUS