Indonesien vil forbyde billige flybilletter efter styrt

Det skal ikke længere være muligt for lavprisflyselskaber i Indonesien at sælge billetter til foræringspris. Det oplyser en talsmand for landets transportministerium onsdag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Fremover skal en billet koste mindst 40 procent af den dyreste billets pris på flyet. Det skal forhindre en priskrig mellem flyselskaberne, som går ud over flysikkerheden, lyder det.

Udmeldingen fra Indonesiens regering kommer 10 dage, efter at et AirAsia-fly styrtede ned i Javahavet under en flyvning mellem Surabaya i Indonesien og Singapore 28. december.

- Vi vil forhindre en priskrig, så flyselskabernes ikke går på kompromis med sikkerheden, siger Julius Barata, talsmand for transportministeriet.

Årsagen til AirAsia-styrtet er endnu ikke slået fast, og der er foreløbig intet, der tyder på, at ulykken har noget med dårlig sikkerhed at gøre.

Herry Bakti Gumay, der er tidligere chef for Indonesiens civile luftfartsmyndigheder, siger, at sikkerhedsprocedurerne hos lavprisselskaberne ikke adskiller sig fra de procedurer, som de dyrere selskaber har.

- Sikkerhed er en grundpille for alle flyselskaber, siger han til dpa.

Der var 162 personer om bord på flyet fra AirAsia, da det styrtede ned. Onsdag morgen dansk tid har eftersøgningsholdet bekræftet, at det har fundet halepartiet fra flyet cirka 30 kilometer fra det sted, hvor flyet menes at have ramt vandet.

Fundet af flyhalen kan vise sig at være vigtig for opklaringen af årsagen til styrtet. Flyets to sorte bokse er nemlig placeret her, og indholdet af dem kan være med til at opklare, hvad der gik galt, da flyet forulykkede.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår forbuddet træder i kræft.

/ritzau/dpa

.

Dagens Gossip