Indonesisk militærfly styrter ned i hotel: 30 meldes dræbt

Et militært transportfly af typen Hercules C-130 er styrtet ned i en stor by i Indonesien. 30 personer meldes dræbt ifølge en talsmand for landets redningstjeneste.

En lokal tv-kanal viser, hvordan huse og et hotel står i flammer. Kvarteret er indhyllet i sort røg.

- Ifølge vore seneste informationer er 30 personer døde. Antallet kan stige, siger Hisar Turnip, en talsmand for landets redningsmyndigheder, til nyhedsbureauet Reuters.

Flyet er styrtet i et nybygget kvarter i provinshovedstaden Medan på den nordlige del af Sumatra, der er landets største ø.

Det fremgår af billeder, at styrtet har udløst et flammehav i byen, og hundredvis af redningsarbejdere er i gang med at søge efter overlevende.

Man kan også se, at bygninger er delvist styrtet sammen.

Ifølge indonesiske medier havde piloten bedt om tilladelse til at vende om på grund af et teknisk problem.

- Det passerede flere gange i lav højde, siger Elfrida Efi, som er receptionist på hotellet Golden Eleven.

- Der udbrød brand, og vi kunne se sort røg. Tredje gang vi så det, styrtede det ned i hotellets tag og eksploderede, siger Efi over telefonen til Reuters.

Flyet lettede tirsdag morgen lidt over syv dansk tid fra en luftbase i Medan med kurs mod øen Netuna. Det ramte jorden to minutter senere, fem kilometer derfra, fortæller en talsmand for militæret.

- Et Herculesfly transporterede militær logistik fra Medan, siger talsmanden Fuad Basya til nyhedsbureauet AFP.

Han oplyser, at der var 12 personer om bord på flyet. Fem lig fra flyet er bjærget.

Ifølge landets luftfartsmyndigheder har militæret og politiet haft i alt ti styrt med døde til følge alene de seneste ti år.

Dermed kan ulykken måske sætte gang i en debat om flysikkerheden i landet, hvor mange gamle maskiner fortsat er i drift både i militæret og i den kommercielle flytransport.

Det forulykkede fly blev bygget for 51 år siden.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip