Indonesisk provins indfører stokkeslag for homosex

Personer i Indonesiens Aceh-provins, der bliver taget i at dyrke sex med en person af samme køn, risikerer fra og med fredag at blive straffet med 100 stokkeslag.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Provinsen, der har omfattende selvstyre, indfører straffen som en del af områdets sharialovgivning, der i forvejen forbyder blandt andet gambling og indtagelse af alkohol i den altovervejende muslimske provins.

- Fra og med i dag (fredag, red.) vil de, der deltager i ulovlige, seksuelle aktiviteter, risikere at blive straffet med stokkeslag efter en retfærdig retssag, siger politichefen for håndhævelse af sharialoven i Aceh-provinsen til dpa.

Loven træder i kraft samtidig med, at det danske regentpar og udenrigsminister Kristian Jensen (V) aflægger Indonesien et officielt statsbesøg i hovedstaden, Jakarta.

Amnesty International har opfordret den danske regering til at kritisere Indonesien for landets straffesystem, hvor dødsstraf for nylig er blevet genindført.

- Det nævner vi naturligvis alle de steder, vi kommer, sagde Kristian Jensen onsdag til Ritzau.

Sharialovgivning gælder dog ikke i fuldt omfang andre steder end i Aceh-provinsen i Indonesien.

Aceh fik i 2002 udvidet selvbestemmelse over en række områder for at mildne områdets ønske om selvstændighed.

For at samleje mellem homoseksuelle skal føre til stokkeslag, kræver det, at mindst tre personer kan bevidne akten eller at der findes meget håndfaste beviser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip