Indre København har strøm igen - for nu

En fejl i Københavns elektriske infrastruktur kom ikke alene. 7.000 kunder hos Dong Energy har været uden strøm mandag formiddag, men de har nu fået hul igennem igen.

Søndag resulterede en kabelfejl i strømnedbrud for 4.200 Dong-kunder i det indre København. Og mandag formiddag måtte forsyning til området afbrydes for at beskytte elnettet i en periode under reparationsarbejdet. Nu er forsyningen genoprettet, men der kan komme nye strømafbrydelser. Det oplyser Dong Energy på sin hjemmeside.

Selskabet har tre kraftige højspændingskabler fra H.C. Ørstedsværket til det pågældende område i den indre by. Det ene kabel er udkoblet på grund af længerevarende planlagt arbejde og søndag ved 19.-tiden en fejl i det andet kabel, idet det blev ramt af en sneplov. Fejlen viste sig at være mere kompliceret, end man først antog.

- Vores mandskab arbejdede hele natten for at udbedre fejlen og etablere nødforsyning, men da det sidste kabel er meget hårdt belastet, opstår der følgefejl, som betyder at vi mandag formiddag har måttet udkoble 7.000 kunder i området, siger Jens Jakobsson, teknisk direktør i S&D.

Reparationsarbejdet på det fejlramte kabel fortsætter ugen ud, og Jens Jakobsson beskriver situationen således:

- Vi har mobile elværker i området til at understøtte det ene kabel, der forsyner området, men desværre er forsyningen meget anstrengt. Derfor vil der kunne opstå nye strømafbrydelser, og der vil være støjgener fra vores mobile elværker. Vi beklager meget de gener, situationen påfører.