Indrøm det - du siger du elsker disse ting, men du lyver

Ærlighed er vejen frem, siger man. Men nogle gange kommer høfligheden bare i vejen. Vores behov for at være venlige, og måske også for at passe ind, kan få lov til at overskygge vores ærlighed over for andre - og, ikke mindst, over for os selv.

Så du kan lige så godt ransage din sjæl og komme i gang med at indrømme det - der er en del ting, som du livet igennem har nikket samtykkende til, og en del steder, du har påstået du kunne lide at være, selvom det faktisk ikke passer.

I en tråd på Quora fik offentligheden stillet spørgsmålet: ‘Hvad er det for nogle ting, folk lader som om, de kan lide, men i virkeligheden hader?’

Det kom der en del svar ud af, som du sikkert kan genkende dig selv i.

Se et udpluk af dem her:

1. At rejse
Dette skal ikke misforståes, de fleste kan godt lide at se forskellige steder i verden - det er selve rejsen, der er problemet. At pakke, flyve, køre i bus og taxa og den slags. Og inderst inde kan du ikke lide at blive blanket af af et rejseselskab, være konstant stresset, fare vild og komme hjem til lænset bankkonto.

2. At gå på diskotek
Ubehageligt tøj, høje hæle, alt for høj musik og dyre drinks. Alt det, bare for at blive set af andre. Du hader det.

3. At møde andres familie
Du kommer for det meste rigtig godt ud af det med nye mennesker, du møder, men du kan bare ikke bekæmpe en ubehagelig fornemmelse af, at de dømmer dig. Og det gør de helt sikkert også.

4. At løbe en tur
Du tør bare ikke være den person, der, midt i en snak om det fede ved at løbe og bevæge sig, råber op med, at du hader at binde skoene og tage ud for at løbe en tur. Men gør det bare alligevel, for du er uden tvivl ikke den eneste, der har det sådan.

5. At kigge på abstrakt kunst
Ja, du er helt med på, at de umiddelbart tilfældige penselstrøg på lærredet er ‘åbne for fortolkning’. Men hvor lang tid har du egentlig brugt på at ‘fortolke’ dem?

6. Familiesammenkomster
Det er vildt sjovt de første ti minutter, men så bliver du også træt af at høre på ‘hvor stor du er blevet, og sidst jeg så dig var du kun SÅ høj’. For slet ikke at tale om ‘hvad bruger du dit liv på’-spørgsmålene.

7. Grøn juice
Se til venstre. Der er én, der sidder og drikker grøn juice. Se til højre; det samme fænomen. Så du går også hen til tjeneren og bestiller en blendet portion grøntsager. Og du ved, du hader det, når du også begynder at bruge det i drinks.

8. At læse Shakespeare
Nogen spørger dig, ‘hvad er dit yndlings Shakespeare-stykke’? Du svarer formentlig 'Hamlet', men det rigtige svar er ‘ikke nogen af dem’.

9. Jul
Det dér med at fare landet rundt for at deltage i alle mulige familie-forpligtelser, at bruge ALT for mange penge og kæmpe med menneskemylderet i indkøbscentret. Du kommer aldrig rigtig til at lære at elske det, selvom du aldrig siger det højt. Vel?

10. Rent faktisk at lave mad
Du bruger en god portion af din arbejdsdag på at researche smarte og lækre opskrifter, som du simpelthen ikke kan vente med at kaste dig over hjemme i køkkenet om aftenen. Men hvad sker der så, når du kommer hjem? Ja, det tænkte vi nok.

11. At lave mad til andre
Du har brændt hånden tre gange i dit køkkenstress i et forsøg på at få alt til at blive helt perfekt. Og det eneste, du tænker på, mens I spiser, er, om de lyver, når de siger, det ‘smager virkelig lækkert’.

12.  At se seriøse ting i tv, i stedet for reality
Du lader som om, du elsker at se Deadline og Discovery Channel. Men du vil i virkeligheden hellere zappe hen på Paradise Hotel eller De Unge Mødre.

13. At læse tykke bøger
Du tvang dig selv til at næsten at komme helt igennem Lykke-Per, bare for at lyde klog over for dine venner, som også kun lader som om, de fik læst den færdigt.

14. Yoga
Du dyrker yoga flere gange om ugen, men det meste af tiden aner du ikke, hvad det er for en stilling, instruktøren beordrer dig til at mishandle din krop ned i. Og du forstår ikke, hvordan det kan være, at alle de andre altid ser ud til at være langt bedre til det end dig.

15. At være sammen med andre menneskers børn
Ja, du skruer det store smil på, når vennernes unger hopper rundt på dig, og skriger dig ind i øret. Ifølge din ven er det jo ‘såååå kært’. Men det er det virkelig ikke.

LÆS OGSÅ: Ikke af de grunde du tror: Derfor bliver du afvist af dine venner, når de bliver forældre

16. At gå op i vin
Altså, du kan godt lide den måde, du har det på efter et par glas vin. Men kan du egentlig kende forskel på en Merlot og en Bourgogne?

17. At tage shots
Kan du virkelig godt lide at synke noget, der får dit ansigt til at folde sig sammen på helt utænkelige måder, i ren og skær afsky over smagen og den brændende fornemmelse i halsen? Som i punkt 14 elsker du effekten, men du gad godt, der fandtes en anden måde at opnå den tilstand på.

LÆS OGSÅ: Nu kan du sniffe alkohol

18. At spise østers
Ka’ De li’ østers? Ja, svarer du. Men mens du drikker/spiser dem, stiller du dig selv mindst ét af disse tre spørgsmål:

  1. Hvorfor er de så dyre, når de er så små?
  2. Hvorfor er folk så vilde med dem, når de bare smager af salt og havvand?
  3. Hvorfor spiser jeg dem egentlig, når jeg i virkeligheden synes, de er vildt klamme?

19. Gruppearbejde
Det er meget trendy at elske at arbejde i grupper. Alle er helt oppe at køre over teamwork og det med at løse problemer i fællesskab. Men tænk lige tilbage på alle de gange, du skulle lave gruppearbejde i skolen. Der er altid én person, der ender med at lave alt arbejdet. Og hvem var den person? Dig, selvfølgelig.

20. Andres succes
Dit liv er stort set altid ét stort kaos, men din bedste veninde er lige blevet forlovet, har lige fået lønforhøjelse og har lige købt sit drømmehus. Du er bare så glad på hendes vegne. Og det er du virkelig - men du er mere misundelig end glad.

21. Din venindes outfit
Din veninde: “Hvad synes du om de her sko?”
Dig: “De er vildt grimme, og jeg ville aldrig i mit liv tage dem på”.

… Eller, det er i hvert fald dét, du har lyst til at sige i den situation. Men det kan du ikke finde ud af.

22. Når andre er ærlige over for dig
Hvor er det bare ironisk! Alt imens du ønsker, at du kunne finde ud af at være helt ærlig omkring din venindes mange irrationelle valg, så hader du det, når andre siger sandheden om dig. For sandheden gør ondt. Og den smerte vil du gerne undgå for enhver pris.

 

Dagens Gossip