Indsamling til at flytte deprimeret isbjørn til Canada tager fart

Skrevet af Sol Stoffregen

|

20/07/2014

Dagens topnyheder

For tiden brager en underskriftindsamling ved navn #freearturo til fordel for en deprimeret isbjørn derudaf på Twitter og andre sociale medier. Nu kræver de 400.000 folk bag underskrifterne, at den argentinske regering flytter den ulykkelige og forpjuskede isbjørn, 29-årige Arturo, til en zoo i Winnipeg i Canada. Det skriver onlinemediet Metro.

Læs også: Fisker kan ikke få sig selv til at dræbe pilrokke, se den rørende grund her

Håbet er, at det aktiske dyr, Arturo, vil trives bedre i den canadiske zoo, fordi her minder forholdene mere om isbjørnens naturlige levesteder end i den varme Mendoza Zoo ved San Luis i Argentina, hvor temperaturen typisk rammer 30 grader, og der kun er et mindre vandområde tilgængeligt for Arturo .

Læs også: Fotograf fanger vanvittigt øjeblik: 25 meter lang hval kæntrer båd

Dyreværnsorganisationer vurderer, at Arturo viser tegn på depression og psykiske problemer. Og underskriftindsamlingen henviser til, at i december 2007 døde en isbjør i Buenos Aires på grund af varme.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Arturo fik verdensomspændende opmærksomhed og tilnavnet "verdens sørgligste dyr", efter billeder af ham liggende fladt på maven med misfarvet pels og et opgivende ansigtsudtryk cirkulerede på sociale medier. Underskriftindsamlingen kan ses på change.org.

Se billeder af den bedrøvede Arturo her: