Indsat overfaldt fængselsbetjente i Nyborg

To fængselsbetjente blev søndag overfaldet i Statsfængslet i Nyborg i forbindelse med, at de passe deres arbejde. Det oplyser fagforeningen Fængselsforbundet.

Overfaldet skete, da de to betjente skulle gennemsøge en celle, hvor en irakisk mand var indsat.

Ifølge Fængelsforbundet kastede irakeren en tung jerngenstand mod fængselsbetjentene, som begge blev ramt. Den ene blev ramt i maven.

De to ansatte blev efterfølgende kørt til skadestuen til undersøgelse, og ifølge Fængselsforbundet har begge det godt efter omstændighederne.

Det er fjerde gang i denne måned, at fængselspersonale bliver ofre for overfald. To af episoderne udspillede sig inden for få dage i Anstalten ved Herstedvester.

I et af tilfældene overfaldt en indsat, som angiveligt har relationer til bandemiljøet, en betjent, som skulle følge ham på toilettet.

En anden betjent kom til skade i forbindelse med episoden, da personalet ville pacificere den indsatte. Personalet valgte at anvende peberspray i situationen.

Overfaldet skete blot få dage efter et andet overfald, hvor gerningsmanden var den samme.

Også i arresthuset i Silkeborg har en fængselsbetjent været offer for et overfald fra en fængslet i denne måned.

Forleden viste en undersøgelse blandt Fængselsforbundets medlemmer, at det ikke kun er i arbejdstiden, at landets fængselsbetjente er udsat for ubehageligheder.

I undersøgelsen svarede hver tredje, at de følte sig udsat for chikane uden for arbejdstiden. For eksempel har ansatte oplevet at få sendt en patron med posten, eller at en horde rockere er kørt forbi dens ansattes bopæl.

Langt de fleste af de fængselsbetjente, som har oplevet den form for chikane, har valgt ikke at fortælle om episoderne til fængselsledelsen eller politiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip