Indskiftede Absalonsen sender AGF ud af pokalen i drama

Sønderjyske fra Superligaen hentede en hårdt tilkæmpet sejr, mens AGF fra den næstbedste række fik endnu et hak i tuden, da de to klubber tirsdag aften mødtes i tredje runde af pokalturneringen i fodbold, DBU Pokalen.

Efter en kamp, der først foldede sig ud mod slutningen af den ordinære spilletid, vandt Sønderjyske 6-5 efter straffesparkskonkurrence i Aarhus.

Matchvinder blev Johan Absalonsen, der først udlignede til 1-1, da dommerens tredje og sidste tillægsminut var gået i gang.

Den indskiftede offensivspiller var også manden bag kampens sidste scoring, da han scorede til 6-5 i straffesparkskonkurrencen.

Her havde AGF's Kim Aabech indledt med at få reddet det allerførste forsøg af Sønderjyske-målmanden Marin Skender.

AGF-spillerne må ærgre sig gevaldigt over, at de ikke formåede at besejre et sløvt Sønderjyske-hold, der var meget længe om at komme i gang.

Forsvareren Arthur Sorin bragte hjemmeholdet foran 1-0 midt i første halvleg.

Det skete efter et hjørnespark, hvor opdækningen hos Sønderjyske var mangelfuld.

Sønderjyske var meget længe om at komme i gang, og AGF burde nok have vundet.

Kort før tid skulle Davit Skhirtladze have scoret, men angriberen misbrugte en kæmpe chance.

Og så skete der det, som nogle gange sker i fodbold.

Sønderjyske-angriberen Marvin Pourié sendte en ballonbold ind mod AGF-målet, og så huggede indskiftede Johan Absalonsen 1-1-udligningen i mål med en fremragende helflugter.

Der blev ikke scoret i den forlængede spilletid, og så endte det i et drama fra 11-meter-pletten med Marin Skender og Johan Absalonsen som de største helte for gæsterne.

Hos Sønderjyske afsonede cheftræner Lars Søndergaard sin anden og sidste karantænedag. Dansk Boldspil-Union tildelte ham karantænen efter at han kritiserede en dommer på Twitter.

I stedet vikarierede assistenten Peter Enevoldsen, der også var vikar i 1-1-kampen hjemme mod FC Midtjylland i Superligaen.

AGF har efter nederlaget fortsat kun vundet to gange på hjemmebane i hele 2014.

Træner Morten Wieghorsts hold er blot nummer fem i den næstbedste række, ikke mindst fordi holdet kun har skrabet seks point sammen i otte hjemmekampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip