Indskifter bliver Manchester United-helt i FA Cup-finale

admin

424 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Manchester United stryger op på siden af Arsenal på listen over klubber med flest FA Cup-titler.

Uniteds 12. titel kom i hus lørdag aften via en 2-1-sejr over Crystal Palace på Wembley efter forlænget spilletid.

Jason Puncheon bragte ellers Crystal Palace foran efter 78 minutter, men det lykkedes for Juan Mata at udligne kort efter. I anden halvleg af den forlængede spilletid afgjorde Jesse Lingard kampen med et drømmemål.

Fra kanten af feltet flugtede Lingard bolden op i målhjørnet. Scoringen kom cirka 20 spilminutter efter englænderens indskiftning, og cirka fem minutter efter United var blevet reduceret til ti mand på grund af en udvisning til Chris Smalling.

Det var blot anden gang, at Crystal Palace var i finalen i verdens ældste pokalturnering, men lige som i 1990 blev Manchester United finalebødlen.

United indledte kampen med et stormløb og et væld af afslutninger mod Crystal Palaces mål, men skarpheden manglede.

Det gjorde den også i den anden ende, da London-klubben efterhånden arbejdede sig bedre ind i kampen.

Halvlegen forblev målløs, hvilket United med en overvægt af boldbesiddelse og skudforsøg kunne være mest ærgerlig over.

I første halvleg var Marouane Fellaini en af de United-spillere, som ikke var skarp nok på sine chancer, og kort efter pausen måtte han igen se sig afvist.

Denne gang var sigtekornet dog indstillet bedre, og kun sammenføjningen forhindrede belgieren i at blive opgørets første målscorer.

I det hele taget var træværket ikke på Uniteds side, for også stjerneskuddet Anthony Martial måtte se en afslutning prelle af på målrammen i anden halvlegs begyndelse.

Uniteds kolde spand vand i hovedet kom efter 78 minutter. Her bragte Jason Puncheon, der var blevet indskiftet seks minutter forinden, Crystal Palace foran, da han først snød offsidelinjen og siden kanonerede bolden op i nettaget fra en halvspids vinkel.

Den ufortjente scoring blev besvaret tre minutter efter, da Fellaini med brystet lagde bolden til rette for Juan Mata, som med en hård flugter fik sendt bolden mellem benene på en forsvarsspiller, der stod på stregen.

United pressede mest på for at afgøre kampen i ordinær spilletid, men det lykkedes ikke.

Sekunder før sidebyttet i den forlængede spilletid blev Chris Smalling udvist med sin anden advarsel. Han fik den for at rive Yannick Bolasie omkuld i en ufarlig situation.

Overtallet gav med det samme Crystal Palace en stor mulighed, men David de Gea afværgede med en fodparade en afslutning fra Dwight Gayle.

Afbrænderen skulle blive dyr, for kort efter scorede Jesse Lingard det mål, som afgjorde kampen.

/ritzau/