Indskifter redder jubilaren Brøndby i lyseslukker-kamp

07/12/2014

En skrantende 50 års-jubilar. Et hold uden sejre i sæsonens første 16 ligakampe. Og en pløjemark af en fodboldbane, der nærmest skreg på at få vinterpause.

Nej, ikke meget tydede på en pragtkamp søndag aften på et ellers feststemt Brøndby Stadion.

Og det blev det da heller ikke, da Brøndby besejrede Silkeborg 1-0 på et mål af den netop indskiftede Ferhan Hasani efter 75 minutter.

Det er dog uvist, om det var den sløje første halvleg, der fik lysanlægget til at sætte ud i pausen, så kampen blev forsinket i over 45 minutter.

Den pinlige episode var bestemt ikke, hvad hverken spillerne eller de 19.304 frysende tilskuere havde brug for.

Med sejren overvintrer Brøndby med 27 point efter 17 kampe i Superligaen, hvilket ikke står mål med klubbens ambitioner.

Silkeborg har blot fire point efter klubbens ottende liganederlag på stribe, og cheftræner Jesper Sørensen må i dén grad føle sig udsat i sit job.

Klubben har 15 point op til OB, der ligger på 10.-pladsen lige over nedrykningsstregen.

Mens kampen ikke var det store sus spillemæssigt, var der verdensklasse på tribunerne, hvor Brøndby-fansene blandt andet markerede klubbens 50-års-jubilæum med en gigantisk tifo, der prydede hele den ene langside før kampen.

Brøndby måtte undvære skadede Daniel Agger og karantæneramte Dario Dumic i midterforsvaret, hvor Martin Albrechtsen og Martin Ørnskov i stedet spillede.

De havde dog ikke meget at lave i kampens første halve time, der bød på et massivt spilovertag til hjemmeholdet. Brøndby formåede imidlertid ikke at skabe en eneste stor chance, hvilket var skuffende trods den dårlige bane.

Og så pludselig med få minutters mellemrum opstod to situationer, der rammede Silkeborgs efterår ind: Manglende kvalitet i afslutningerne og manglende held.

Først kom Nicolaj Agger alene igennem, men den tidligere Brøndby-angriber skød forbi mål.

Få minutter senere fik Adeola Runsewe alt for meget plads til at afslutte uden for straffesparksfeltet, men han sendte bolden på overliggeren.

Brøndby fik ikke meget til at fungere mod slutningen af halvlegen, men kort før pausen skød Frederik Holst over mål efter en god fremlægning fra Thomas Kahlenberg.

Pausen blev noget længere end ventet, for lyset som nævnt gik ud på Brøndby Stadion, og så gik hjemmeholdets fans i gang med at synge fødselsdagssang.

Anden halvleg blev indledt med endnu en pause, da Brøndby-fansene efter 50 minutter markerede jubilæet med blandt andet en masse røg ind over banen, så kampen blev udsat i yderligere fem minutter.

Brøndby satte Silkeborg under pres, og et kvarter før tid kom forløsningen. Den netop indskiftede Jose Ariel Nunez strøg igennem og serverede bolden for Teemu Pukki.

Angriberens hovedstød blev halvklaret af Silkeborgs målmand, Thomas Nørgaard, men den ligeledes netop indskiftede Ferhan Hasani headede sejrsmålet ind.

Kort før tid fik Nunez tilkæmpet sig et straffespark, som også kostede Silkeborgs Jens Martin Gammelby et rødt kort.

Thomas Kahlenberg brændte dog straffesparket, og til sidst havde Jose Ariel Nunez selv en kæmpechance, men han skød over mål.