Indskiftet hollandsk straffehelt: Det er en drøm

Den hollandske landsholdsmålmand Tim Krul, der overraskende blev skiftet ind lige op til lørdagens straffesparkskonkurrence mod Costa Rica ved VM, har svært ved at finde de rigtige ord til at beskrive sin egen debut i Brasilien.

Han kom på banen i overtiden af den forlængede spilletid og reddede to straffesparksforsøg fra Costa Rica. Dermed er Holland klar til semifinalen ved slutrunden.

- Det er en drøm, det er utroligt, siger Tim Krul ifølge Reuters.

Han kan godt selv se det mærkværdige i indskiftningen.

- Det er ikke normalt. Du sidder en hel kamp på bænken, og så kommer du ind og redder straffesparkene. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige.

Han havde på forhånd studeret de costaricanske spilleres vaner fra 11-meter-pletten.

Men ifølge hovedpersonen var det nu ikke hemmeligheden bag de to redninger, der sikrede Holland avancement til semifinalen mod Argentina.

- Vi havde kigget på dem, men vi lærte ikke noget. Det vigtige var at stå stille og så kaste sig. Mig og Frans Hoek (den hollandske målmandstræner, red.) har arbejdet på det, forklarer Tim Krul ifølge Fifas hjemmeside.

Newcastle-keeperen, som ved slutrunden har stået i skyggen af førstemålmanden Jasper Cillessen, peger på vigtigheden af en bred trup.

- Det her er, hvad du tager på arbejde for i syv uger. Nu er det tydeligt, at der er brug for alle 23 spillere for at klare sig, siger Tim Krul.

Ifølge Reuters er Tim Krul ellers ikke kendt som den store straffesparksspecialist i sin klub. Her har han blot reddet to ud af 20 straffespark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip