Indtægter i tredje kvartal trækker ned for Danske Bank

Danske Bank kommer ud af årets første ni måneder med et resultat før skat på 16,9 milliarder, oplyser banken i regnskabet for tredje kvartal.

Og det er alt i alt et tilfredsstillende resultat for storbanken, konkluderer topchef Thomas Borgen, selvom tredje kvartal trækker ned i det samlede billede. I tredje kvartal faldt indtægterne ti procent i forhold til andet kvartal i år.

- De samlede indtægter var på niveau med de første ni måneder sidste år, selvom resultaterne for tredje kvartal 2015 var svagere end for årets to første kvartaler, siger Thomas Borgen.

Også nettoresultat og nettorenteindtægter var svagere i tredje kvartal for banken, som ifølge Ritzau Estimates heller ikke levede op til forventningerne fra analytikerkorpset.

Men det samlede billede af Danske Bank efter årets første ni måneder er alligevel tilfredsstillende, siger topchefen.

- For årets første ni måneder har vi opnået et tilfredsstillende resultat trods de fortsat lave og negative renter. Resultatet viser styrken ved vores brede forretningsmodel og er drevet af god kundeaktivitet, særligt i første halvår, og lavere nedskrivninger, siger han.

- Vores underliggende forretning er robust, og effekten af de negative renter blev opvejet af en god kundeudvikling og øget efterspørgsel efter vores produkter på de fleste markeder, tilføjer Thomas F. Borgen i regnskabet.

Selvom indtægterne falder, regner Danske Bank alligevel med at kunne leve op til de tidligere udmeldte forventninger om et overskud efter skat på mere end 16 milliarder kroner.

Men banken venter nu ikke længere, at de samlede indtægter for hele året vil stige. De nye forventninger til indtægterne lyder, at de vil udvikle sig "på niveau med" 2014, altså omkring 43,9 milliarder kroner.

Resultatet skal knokles hjem blandt andet ved at reducere omkostningerne. Danske Bank venter fortsat, at omkostningerne vil falde til under 22 milliarder kroner i 2015 mod 31,7 milliarder kroner i 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip