Industriens ansatte får bedre uddannelse

Industriens 240.000 ansatte får ret til uddannelse, når de opsiges og et højere pensionsbidrag under barsel i den ny treårige overenskomst, oplyser CI-industri og DI.

Samtidig får ansatte sat flere penge på fritvalgskontoen, de opnår bedre forældreorlov, og vikarer beskyttes bedre mod misbrug.

Dansk Metals formand, Claus Jensen, glæder sig som formand for CO-industri, over forliget.

- Forliget kan blandt andet bidrage til, at vikaransatte sikres mod misbrug, reallønnen sikres, og der sker desuden en lang række forbedringer af de industriansattes muligheder for uddannelse - også i opsigelsesperioden, siger Claus Jensen.

Glæden deles af HK/Privat's formand, Simon Tøgern, og næstformand, Marianne Vind. De anbefaler HK/Privats sektorbestyrelse at stemme ja til industriforliget, når sektorbestyrelsen afgør sagen mandag.

- Samlet set er det et rimeligt forlig med særlig vægt på en styrkelse af uddannelse, som har været vores hovedkrav, siger Simon Tøgern, der var med i forhandlingsudvalget, i en kommentar.

HK/Privat glæder sig over, at merkonom- og diplomuddannelser fremover kan få støtte fra industriens kompetencefond. Alle opsagte får ret til en uges ekstra uddannelse oven i de to uger, de har i forvejen, påpeger Simon Tøgern.

- Og HK’ere med tre år ansættelse får yderligere ret til to ugers uddannelse, så mange vil permanent få adgang til op til fem ugers uddannelse om året, siger han.

Desuden kan HK/Privat permanent besøge virksomheder uden overenskomst. Det er vigtigt for HK, fordi mange ikke har overenskomst, når mindre end halvdelen er organiseret.

- Vi kan begære møde, hvis vi har mistanke om, at nogen uberettiget bliver skrevet ud af overenskomsten, siger Simon Tøgern.

/ritzau/

 

Dagens Gossip